2024-08-15 6552 views
朋友帶我嚟佢成日同老公拍拖嘅餐廳,嘆呢間位於帝都酒店嘅全新自助餐,地方裝修唔錯,樓底夠高,夠晒空間感,多人都唔會覺得侷促。最近仲做緊優惠,晚市低至半價!逢星期三仲可以睇即席切割日本直送原條藍鰭吞拿魚,一睹主廚高超技藝,實在係性價比之巔 😍有齊刺身、藍鰭吞拿魚、日本飛驒和牛、即開生蠔、冰鎮龍蝦長腳蟹、鮑魚海參花膠煲、和牛壽喜燒等,冷盤熱盤都多到讓人難以抉擇。刺身類一定主打藍鰭吞拿魚,肉質鮮嫩柔軟,帶有濃郁鮮味,口感滑溜。牡丹蝦大大隻,肉質爽滑,甜味濃郁。帶子粒粒都Q彈飽滿,三文魚腩油脂豐富,肉質細膩鮮嫩。即煎日本飛驒和牛即叫即煎,肉質細膩柔軟,油花分佈均勻,帶有微微焦香,入口即化,散發出濃濃牛肉香氣。即開生蠔今日係日本生蠔,肉質飽滿鮮嫩,清新海洋風味,配上幾滴檸檬汁,口感清爽,每次可以攞三隻,幸好速度都算快😋冰鎮龍蝦、長腳蟹高高嘅龍蝦🦞山,好吸引,龍蝦肉質肥美彈牙,一叉就起到大大件肉,好滿足。蟹腳鮮甜多汁,附有工具,我喜愛搭配檸檬汁,清新爽口又食到鮮味。鮑魚海參花膠煲鮑魚大隻又入味,海參富有彈性,花膠滑嫩,濃濃嘅湯汁甜甜地,富有膠質,很juicy!和牛壽喜燒即叫即整,和牛片肉質柔嫩細膩,

即煎日本飛驒和牛

即開生蠔

冰鎮龍蝦、長腳蟹

鮑魚海參花膠煲

和牛壽喜燒
即叫即整,和牛片肉質柔嫩細膩,油脂恰到好處,配上蔬菜和特製醬汁,口感層次豐富。

甜品種類亦十分豐富,我哋真係食足三個鐘,勁滿足!