2020-01-16 218 views
今日同朋友特登由九龍走咗去IFC, 就係為咗食呢一碗拉麵喇!去到要問路先搵到間野間店舖環境幾靚都算舒適唔錯架!食野既環境都幾影響食物感覺架嘛😌我就叫咗一碗煙熏黑椒豚骨拉麵,朋友就叫左貝汁醬油拉麵!豚骨湯底都幾濃架😋還有濃濃黑椒味,侍應還會辣辣地,我就覺得唔辣喇🤣麵條幼身,軟硬煮得適中!果幾條炸牛蒡真係好邪惡好正😹😹塊豚肉就...普通啦得一塊仔,肉食獸可能需要加錢要多塊了🤣貝汁醬油湯底帶清香濃味,較鹹還是比較喜歡豚骨湯🤣豚肉餃子就十分普通無特別,可以唔洗食,而且$78這個質素太貴了,不值一吃唐揚華味鳥就可以一試,外脆內軟,雞肉很嫩喔!配上佢既芥茉醬,味道很搭呢!可以一試!整體不過不失,價錢方面略貴,兩人咁都食左470$,不過中環寸金尺土既地方,應該差唔多掛🤣
我就叫咗一碗煙熏黑椒豚骨拉麵,朋友就叫左貝汁醬油拉麵!
貝汁醬油湯底帶清香濃味,較鹹
還是比較喜歡豚骨湯🤣
煙燻黑椒豚骨拉麵