2024-01-15 509 views
發現一間係尖沙咀內街既拉麵店🍜,見大約有十個左右排緊隊,咁就行去睇下有咩食😚行到門口聞到陣陣香味,睇下餐牌原來主打蝦湯拉麵🦐 當日排左半個鐘左右,門口好貼心有幾個位比客人坐住等,個後生仔店員好有禮貌咁行出黎幾次 話唔好意思,好快有位。😊到入去嗌野食喇見款式雖然唔好,但每樣都做得好好。首先講下環境,好光猛乾淨 而且唔會好迫。而且所有店員都係面露笑容 好有禮貌,後生仔黎講真係值得讚賞食物方面喇 個蝦湯拉麵飲第一口果陣簡直想尖叫唔係誇張 好濃蝦味好鮮甜。多數龍蝦湯先做到咁creamy, 蝦湯我真係第一次飲到咁濃咁厚實😋 蝦會有少少辣味 係bb辣果種。可能因為個湯太濃 想有少少辣味開胃d每件事冇咁漏。 追加再鮑魚、溏心蛋同埋時日海鮮蚌類,先講個溏心蛋好有蛋香同埋有醃製既不錯不錯!而鮑魚size大隻既 好淋一d都唔硬個蚌好鮮甜 一d沙都冇 好爽總括黎講$120左右一碗係值 睇到係心機野。食物每款都做得好好 想食拉麵真心會諗起佢。

到入去嗌野食喇
而且所有店員都係面露笑容 好有禮貌,後生仔黎講真係值得讚賞
食物方面喇 個蝦湯拉麵飲第一口果陣簡直想尖叫

不錯不錯!
而鮑魚size大隻既 好淋一d都唔硬
個蚌好鮮甜 一d沙都冇 好爽
想食拉麵真心會諗起佢。

• 溏心蛋
  • 鮑魚