2014-04-08
近來經常落雨,難得的好天氣。本來訂位時還未CONFIRM 窗口位,好彩最後都有位。呢個靚景,一絕呢!侍應服務親切,樂意介紹菜單。我地點左2人SET DINNER 再加一個招牌菜:安格斯腩片前菜(每人一份)呢三樣已經成功啓動我既食慾。估唔到外表普普通通,但放左入口,可以咁香口。黑豚肉义燒,唔肥唔瘦,口感JUICY有彈性。燒腩仔放涼了,仲係咁香脆。黑松露茶燻蛋好正,凍凍地又香香地咁,正!安格斯腩片外脆肉嫩。表面有少少煎香的味道,內裏有厚厚的腩片質感。必食呢! 以為2人餐,片皮鴨得幾塊仔。誰知,成隻鴨放係我地隔離俾人片。本來想忍口唔食咁多,但啲鴨片冇乜肥膏同肥油,燒到又脆又香,配埋青瓜同蔥又冇咁油膩,結果食晒同埋感覺好FULL。有個帶子茄茸湯感覺好FRESH,菜搞成茸,帶子細砌,可以為今餐做個中場休息。黎到炒飯同牛柳粒已經唔係太食得落,只係食左一兩粒牛柳粒,其他要打包。甜品係另一個胃,所以食晒!本來佢地冇呢啲甜品,但我話可否幫我安排一下。最後竟然冇取消我地本身的甜品之餘,再另外送上呢個甜品俾我地。真係好貼心呢! 呢個CUPCAKE為今餐再加一份浪漫。謝謝悉心侍應的安排!
黑豚肉义燒,唔肥唔瘦,口感JUICY有彈性。燒腩仔放涼了,仲係咁香脆。黑松露茶燻蛋好正,凍凍地又香香地咁,正! 安格斯腩片外脆肉嫩。表面有少少煎香的味道,內裏有厚厚的腩片質感。必食呢! 以為2人餐,片皮鴨得幾塊仔。誰知,成隻鴨放係我地隔離俾人片。本來想忍口唔食咁多,但啲鴨片冇乜肥膏同肥油,燒到又脆又香,配埋青瓜同蔥又冇咁油膩,結果食晒同埋感覺好FULL。
黎到炒飯同牛柳粒已經唔係太食得落,只係食左一兩粒牛柳粒,其他要打包。 甜品係另一個胃,所以食晒! 本來佢地冇呢啲 甜品,但我話可否幫我安排一下。最後竟然冇取消我地本身的甜品之餘,再另外送上呢個甜品俾我地。真係好貼心呢! 呢個CUPCAKE為今餐再加一份浪漫。謝謝悉心侍應的安排!