2018-07-04 469 views
Weekend同朋友嚟中環espuma飲飲食食傾下計, 有幸安排到窗邊四人枱, 被天然光線包圍, 座擁翠綠靚view, 零舍寫意。正值炎夏, 當然要先點個冷盤, 醒一醒胃!焦香嘅黑白芝麻包圍著厚切吞拿魚, 魚肉呈漸變半熟狀態, 柔軟迷人。呢道係我幾乎每次都必點嘅頭盤。Pizza餅皮極脆, 火候控制得非常好, 牛肉片只係剛剛焗熟, 仲帶點肉汁。鹹豬手相當有份量, 豬皮烤到脆卜卜, 皮下一層厚厚嘅膠質柔韌帶勁, 食落仲啖啖肉。附上三款醬料, 蘋果蓉、酸菜、芥末醬, 我就覺得蘋果蓉最夾, 帶天然甜酸味, 清新解膩。嚟咗幾次, 食物質素依然保持水準, 服務、環境一流, 期待下次再嚟餐廳會推出更多新菜式!

正值炎夏, 當然要先點個冷盤, 醒一醒胃!
黑白芝麻吞拿魚卷

黑白芝麻吞拿魚卷