2024-11-25
話咁快都差唔多食勻咁多間pirata group旗下既餐廳😌 今次二訪TOKYOLIMA,係日式秘魯菜fusion🤩 前年同👦食過一次,留意到佢哋promotion新出左個Sake & Bites既新menu🍻,係全新登場限定餐牌,每逢星期二提供,人均一位$300咋💰😍 作為pirata group既忠實食家收到訂閱email🏆 當然要試試佢✌️·🌟SAWA SAWA JUNMAI SPARKLING SAKE🍶 + PANI PURI CEVICHE BOMB第一款清酒🍶乾冰飄飄仙氣,好吸睛👀 入口順滑,酒精濃度唔高,味道甜甜地,帶點清香😋 配上脆球真係好夾~脆球作為前菜真係一個很好的選擇!裡面有油甘魚刺身同埋豐富既醬料,清新開胃!一粒食落去簡直衝擊味蕾!👍🌟BORN TSUYA JUNMAI DAIGINJO🍶+ TEQUENO DE AJI DE GALLINA🐔第二款清酒🍶濃度稍微高少少,👦覺得好飲!入口都係好順滑;配上雞肉炸雲吞,肉餡裡面混合了一些香料,很有日式又有秘魯風味👍 大讚個青檸sour cream👑 奶香味好重但一啲都唔heavy,很fresh😋·🌟BIJOFU JU
🌟BIJOFU JUNREI JUNMAI GINJO🍶+LA CAUSA🦐
第三款清酒🍶杯酒擺係花盆裡面 好靚👍 酒米釀造,口感清爽,淡淡既柑橘味🍊 我自己最鍾意LA CAUSA呢款菜😍佢其實炸天婦羅蝦🦐但係使用既係虎蝦!每一啖肉都好厚實😋 蝦肉爽口~配上香滑奶香既薯蓉🥔 酸酸甜甜 又清新既醬汁👍
🌟JYOKIGEN JUNMAIGIN FUJIN🍶+TACO DE ADOBE🐂🌮️
第四款清酒🍶火燒完微溫既狀態🔥再擺返落啲冰🧊到~入口濃郁😂 酒精濃度越黎越高(我都搞唔掂了哈哈哈哈哈) 不過👦話呢款都好好飲!配上TACO真係好香,滿滿既牛臉頰肉🐂牛味濃郁!
人均:$300+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑
佢地依家都做緊活動呀~ 12月內於 Pirata Group 旗下餐廳每消費一次可獲得1枚印花,滿10個印花即可參與「Seas The Season」聖誕大抽獎,頭獎為馬爾代夫5日4夜之旅(2人同行,包來回機票、Hard Rock Hotel 及 Saii Maldives 各兩晚住宿)😍
📍TOKYOLIMA
中環擺花街18-20號嘉寶商業大廈地舖