2015-07-21 3913 views
中環食粵菜閒閒地都要$300位,但呢度竟然唔駛,仲要有水準,聽講好多名人就係鍾情星記既小菜!一行6人叫8個餸,部長好識做先上4碟慢慢食,唔會一次過上哂!最怕某D食店係咁上菜,未能夠趁熱食,仲要有壓迫既感覺。先上椒鹽鮮魷,望上去已見粉漿非常薄,幾乎都只是魷魚邊沾了粉漿,所以食落脆身,有咬口,魷魚好彈牙!必食!再來免費送的蛋豆腐,可能新開張關係,所以有意外驚喜!正價叫呢碟豆腐都起碼$90-100,部長特別介紹豆腐裡有蛋汁,放近嘴邊已經聞到好香蛋味,豆腐做得好滑,羨汁做得剛好!香煎蓮藕餅同樣出色!肉質彈牙!煎得剛好!每次小菜必食咕嚕肉!呢度個咕嚕肉唔錯,甜酸度剛好!唯一個汁較黏身,少少杰。招牌菜煎鹹雞必食!個汁做得好出色,皮脆雞嫩。好好食!成碟雞最後一件不留!另一招牌菜 - 蜆介牛肉煲!牛肉煮得唔老,幾tender,配埋個汁簡直一流!出面好少食到呢味!

椒鹽鮮魷

蛋豆腐

香煎蓮藕餅同樣出色!肉質彈牙!煎得剛好!
蓮藕餅

咕嚕肉

星哥煎鹹雞

蜆介牛肉煲
2015-07-13
$200 (Dinner)
椒鹽鮮魷
蛋豆腐