聽講朝天門係非物質文化遺產👉🏻重慶火鍋發源地,佢係傳承89年嘅地道火鍋,味道正宗,絕對係重慶老字號嘅高端商務宴請火鍋店,裡面仲有得包房唱K呢個精選川味鴛鴦鍋雙人午餐都多人食,鍋底係玉璽鴛鴦鍋,我就揀咗蕃茄➕麻辣鍋,不得不讚,個湯底真係超正👍🏻餐前小吃都係重慶小食,🈶雪片糕、蠶豆➕脆麻花,我就比較鍾意食香脆可口嘅脆麻花特色三拼有毛肚、鵝腸➕烽火戲諸侯,我都係第一次食鵝腸及豬喉,原來個口感係咁爽脆紐西蘭羊肉卷個色澤好靚,食落有點兒似牛肉,味道香羶,肉質嫩滑肉多多午餐肉配上呢度嘅湯底食,別有一番風味貢丸擺盤精緻,每一啖都香口彈牙菌菇拼盤有冬菇、金菇及繡球,樣樣都新鮮美味鮮嫩茼蒿菜係我平時唔會食嘅菜,但配上呢個蕃茄湯底,味道真係唔錯,入口十分新鮮特色紅糖冰粉個味道剛剛好,食落唔會太甜,非常不錯

肉多多午餐肉配上呢度嘅湯底食,別有一番風味

貢丸擺盤精緻,每一啖都香口彈牙

菌菇拼盤有冬菇、金菇及繡球,樣樣都新鮮美味

特色紅糖冰粉個味道剛剛好,食落唔會太甜,非常不錯