前排同Kath去咗位於中環嘅高級法國及意大利菜餐廳-A Lux🌟環境優雅高貴,好有情調🥰我哋試咗佢嘅dinner set🍽️選用最新鮮食材,每一道菜都相當精緻✨為客人提供優質嘅服務👍🏻A Lux有多款無酒精特色飲品及極優惠嘅wine pairing添🍸而且用open rice訂位有全單八折優惠🥳Lobster bisque,tortellini前菜我試咗佢哋好出名嘅法式龍蝦湯🦞濃郁龍蝦味,味道鮮甜,入面仲有義大利水餃🥟令到成個湯口感豐富👍🏻餐廳仲有埋麵包比大家做前菜,有我最愛嘅牛角包🥐Carabineros prawn spaghetti意粉方面我就揀咗紅蝦意粉🍝採用西班牙紅蝦🦐肉質爽彈嫩滑😛醬汁用咗紅蝦頭熬製配以李子番茄一同炒香🍅再加入各種香料及魚高湯熬製醬汁,味道鮮甜入味,意粉口感亦煙韌彈牙🍝USDA ribeye cap, 3 peppecrorns主菜可以揀魚、雞、牛🐟🐔🐮我就揀咗牛🥩ribeye cap係肋眼牛排嘅精華部位🐄數量稀少,油脂花紋分布均勻🤩肉質嫩滑,口感軟腍,肉汁滿滿💦配上三種胡椒、花椒整成嘅醬汁,更能突出牛嘅鮮味🐮另外仲會有薯仔、蘆筍等伴菜🥔🥕Cheese Pla

Lobster bisque,tortellini

Carabineros prawn spaghetti

Cheese Platter
最後一道菜可以選擇甜品或者芝士拼盤😝我同Kath一人揀一樣😛甜品係tiramisu,Cheese Platter分別有三種芝士,由淡至鹹,芝士軟滑🧀跟埋杏脯同合桃,另會仲會有小甜點:蛋糕仔、朱古力撻、啫哩🤩配埋熱茶夠晒完美🫖