2021-05-25 1826 views
🎏 中環打工仔lunch 篇— Brass Spoon✨#90cp中環篇 #90cp越南篇➖➖➖➖➖中環食飯時間多人就不嬲㗎啦🤢 成日都見到呢間越南粉排晒長龍 就算早咗放lunch條龍都係咁長😟 終於有日 的起心肝排個靚隊試吓佢😤美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 生熟牛河 + 特級生牛肉 $(86+25)睇咗餐牌好耐發覺咁叫應該係最抵😂 本身想試特級生牛肉河但都要$125 如果咁樣嘅叫唔單止平啲 仲可以試晒三種牛😏 (咁當然特級生牛肉嘅份量應該少啲啦🤭) 湯底方面佢算濃郁 而且帶有少少牛肉味都幾好飲🤫 麵質方面都算彈牙 亦都唔會好碎或者overcook 都算幾唔錯😌 至於主角生牛肉就真係幾好食🤤 唔會太肥 食落口感都好淋 而且牛味都重 真心好唔錯😋 至於熟牛肉口感就有啲似厚嘅日本叉燒 不過同樣地都係好淋 而且肥瘦適中真心好正😍 唯一要挑剔嘅就係我發覺佢嘅生牛肉同特級生牛肉係冇乜分別😂 唔知係我味覺有問題定點 基本上食落係完全分唔出🤯 💰To
🎏 中環打工仔lunch 篇— Brass Spoon✨
#90cp中環篇 #90cp越南篇

➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 生熟牛河 + 特級生牛肉 $(86+25)

💰Total: $111

✅ 整體嚟講佢算係好高質 會好食過中環另一間越南河”Pho Bar” 不過始終佢價錢偏貴 所以回頭嘅機率都係一半一半🤔

💡溫馨提示💡 基本上由12點至到1點都要排隊😂 大家記得自己預時間!!

➖➖➖➖➖
📍 Brass Spoon (中環)
中環砵典乍街10號地舖
生熟牛河 + 特級生牛肉
$120 (Lunch)
  • 生熟牛肉粉