2021-07-27
食店: Acquasala🌿疫情前嚟食過一次覺得無論環境定食材都算高質今次星期日嚟食Weekend Brunch Menu~$298一位有齊3款前菜 1款主菜 同1款甜品😍 張梁點餐👦🏻🧒🏻 🍽Starters《煙三文魚牛油果沙律》《紅菜頭配椰菜泥》《醬爆芝士Parma Ham》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:Starter包嘅三款前菜都好開胃~牛油果新鮮,中和咗微咸嘅煙三文魚,紅菜頭平時都少食,無乜味但知道好有益🤣而重點係Parma Ham夾住半溶嘅芝士,食落好香好濃,芝士迷一定鍾意!🍝Main Course🍔《Asparagus Carbonara》《Impossible Burger》評分(10分滿分):8⃣食評💬:蘆筍卡邦尼意粉煙韌硬身有咬口,蘆筍爽口,白汁味道唔錯。而不可能的漢堡包,塊牛好juicy🤤配合蕃茄生菜同大大塊cheese,一啖咬落去層次感豐富!🍫Dessert《Chocolate Brownie》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:Brownie質感唔似韓國牌子嗰隻咁硬,係偏鬆軟同埋濕,朱古力味好濃,配上雲呢拿cream好match~Acquasala (中環)📍中
疫情前嚟食過一次
覺得無論環境定食材都算高質
今次星期日嚟食Weekend Brunch Menu~
$298一位有齊3款前菜 1款主菜 同1款甜品😍
張梁點餐👦🏻🧒🏻
🍽Starters
《煙三文魚牛油果沙律》
《紅菜頭配椰菜泥》
《醬爆芝士Parma Ham》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:Starter包嘅三款前菜都好開胃~
🍝Main Course🍔
《Asparagus Carbonara》