2024-08-01
2024.07.17又到咗Happy Wednesday🙃當然要同好姐妹去食飯談心👩🏻🤝👩🏼今次就去咗呢間中環區由日本人主理加上大阪過江龍嘅日式餐廳🇯🇵🔥 雖然餐廳位於樓上鋪🏢但係裝修超地道而且好有氣氛🏮今次我地揀咗坐係鐵板燒區到睇住幾位日本廚師煮野食🧑🏻🍳餐廳提供多款料理加飲品💁🏻♀️另外今期餐廳推出限定肉祭❤️我地分別叫咗⬇️💟鹿兒島黑毛和牛扒 $348嚟自鹿兒島嘅A5和牛扒🥩烤至半熟厚切🔪入口即融😋可以選擇沾上washabi/酸蘿蔔醬汁一齊食 用亦有另一番口味😍配菜仲有新鮮嘅烤粟米🌽茄子🍆蘆筍平衡一下其油膩👍🏻💟大阪烤牛小腸 $78每一口嘅牛小腸食落煙煙韌韌😉加上椰菜同洋蔥一齊係鐵板燒更加滋味😗💟豪華炒麵 $132炒麵係鐵板燒必食嘅✅豪華炒麵顧名思義超多配料🤩分別有蝦🦐魷魚🦑豬肉🐷蒟蒻⚪️野菜🥬完全係大滿足💯調味剛剛好而麵嘅軟硬度亦適中👅完全停唔到口👄另外我地兩個想要小小酒精🍺所以叫咗兩杯Cocktail 🤣💟LEMON SOUR $58🍋🫧💟DRIED PLUM SOUR $58🫧兩杯都好清爽解渴🤟🏻
又到咗Happy Wednesday🙃
當然要同好姐妹去食飯談心👩🏻🤝👩🏼