2022-09-22
講起中環拉麵店,座銀既人氣一直高踞首位,呢晚黎到好好彩只係等4-5張枱,20-30分鐘左右就入得😍真失禮,呢次係我第一次食座銀😂所以必定會試招牌雞白湯拉麵🐥再加多隻溏心蛋🥚全雞宴🤣雞白湯拉麵 $138煙熏溏心蛋 $15雞湯底係拉麵界黎講真係top果隻,師傅將湯打出泡沫,超濃郁creamy, 每條麵都做到掛湯既效果,淨飲湯底亦感受到口感綿滑,咸度適中,飲晒成個湯都唔會太口渴🥰🐥而且湯中有少少紫洋蔥絲,香得黎又唔會蓋過雞味,味道又提升左麵質軟硬度都岩岩好,不過係湯底面前,拉麵變左配襯🤣個湯實在太好味🤣麵量我就覺得岩岩好,女仔食黎講應該都飽🙈旁邊既炸牛蒡絲都好食,可以試下岩岩炸好乾身同埋浸埋落湯之後2個口感,幾特別👍🏻雞肉同叉燒我就覺得太少🥹各一片🥹2塊肉應該都係用低溫煮,尤其雞胸肉好滑好軟,得一塊完全唔夠喉😭另外溏心蛋正常發揮,有少少煙熏味既,不過就唔係好食到嘩一聲果隻😂整體黎講拉麵真心好食既,亦都會想再食,不過要百幾蚊食碗拉麵仲可能再排隊等半個鍾以上先有得食既話,就真係要諗諗先,到拉麵癮起先再去🤣
雞白湯拉麵 $138
煙熏溏心蛋 $15