2022-10-17 530 views
朋友生日揀左呢間同佢慶祝,餐廳地點有d遠,唔係地鐵站附近,要上長電梯再行幾步路,大熱天時上到去真係流哂汗🙈🙈一入座餐廳就問想要冰茶定熱茶,好貼心😍冰茶好好飲,濃味但唔會澀,真係透心涼☺️第一道菜係粟米燕窩茶碗蒸,超級甜!茶碗蒸好滑,冇諗過粟米燕窩加埋落去係可以咁好食😍令人驚艷👍🏻👍🏻之後開始上壽司,有秋鮭、間八、池魚等等,舍利酸度同硬度都唔算重,正中我口味🤤上左大約3件壽司之後上左縞蝦配海葡萄,又係另一驚豔之作,縞蝦好甜,加埋海葡萄、酸汁啫喱同蕃茄蓉,成件事好清新好夏日,好refresh🥰🥰食完縞蝦再上左帆立貝、小肌、中拖羅、大拖羅同海膽壽司,仲有燒馬友,最後仲有干瓢卷、玉子同蜆肉味增湯,好滿足💞