2021-06-01
📍𝗔𝗰𝗾𝘂𝗮𝘀𝗮𝗹𝗮 (中環) 今次黎到位於中環SOHO區斜坡既Acquasala!! 😽 呢度環境好靚,超有氣氛,Happy Friday過黎呢度就啱哂啦,可以好chill咁同朋友吹下水飲下野,情侶dating既話都好適合黎呢度呀~~𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️Starter - Gratin Tomino Cheese ($108) 芝士控要留意啦!呢個係極為邪惡既組合!! 🧀 充滿鹹香既Parma ham包住超軟心既芝士,芝士味道好香,仲可以做到少少拉絲,食落好正!! 而底下既多士好脆😆▪️Main - Braised Beef Cheeks ($160)今次係我第二次食牛面頰肉,一樣咁好食!牛面頰肉食落牛味好香濃,🥰 而且肉質好嫩滑,連埋下面既花椰菜奶油一齊食味道好夾!▪️Dessert - Creme Burlee ($98)😚 燉蛋既口感綿密得黎又夠哂細滑,面層既焦糖好香好脆,上面仲會有少少雜莓添~▪️Orange Lemonade ($55)呢杯飲落勁fresh!! 飲一啖即刻醒神晒~ 🤩▪️Orange Juice ($35)𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍中環蘇豪伊利近街13號地下及閣樓
𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️Orange Lemonade ($55)
呢杯飲落勁fresh!! 飲一啖即刻醒神晒~ 🤩
▪️Orange Juice ($35)
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍中環蘇豪伊利近街13號地下及閣樓
G/F & M/F, 13 Elgin Street, Soho, Central