餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2019-05-12 140 views
呢間餐廳已經想試好耐, 次次經過都大排長龍, 一直好想試, 原來係新式 FUSION 派, 有新意的餃子店, 難怪咁多外籍人士都來食。山楂雪梨水  / 豆漿出面咁黑, 當然飲個野先啦, 山楂雪梨水係店家自己煲的,有家的感覺。黑白松露龍鳳餃(煎)龍鳳是指黑白松露, 好新鮮, 從來未想到西式的松露可以用在餃子, 煎後更加香氣四溢。煎黑松露餃朋友鍾意黑松露多D, 因為一點點黑色, 有視角上的滿足。煎白松露餃我則更喜歡白松露, 因為香氣更上一層樓, 在口腔 Lingering....蜜餞雞翼醬油蜜糖雞翼, 愛點的朋友必點。元貝豬肉湯餃個湯底幾滑, 配合肉香, 朋友好滿意。上湯松茸時蔬黃金原味皮蛋第一次食黃金皮蛋,我們平日食的「原色」是廣東醃法,而金蛋則是四川醃法, 所以會晶瑩通透, 賣相一流。黃金皮蛋少了阿摩尼亞味,蛋香味比一般皮蛋濃好多,且食留喺口中久久不散。

山楂雪梨水 / 豆漿

山楂雪梨水  / 豆漿

煎黑松露餃
朋友鍾意黑松露多D, 因為一點點黑色, 有視角上的滿足。

蜜餞雞翼
醬油蜜糖雞翼, 愛點的朋友必點。

元貝豬肉湯餃
個湯底幾滑, 配合肉香, 朋友好滿意。

2019-05-11
Type of Meal
Lunch
山楂雪梨水 / 豆漿
黃金原味皮蛋
  • 黑白松露龍凰餃(煎)