2021-11-18 42 views
朋友喺港島返工,接完佢收工之後去咗呢間餐廳食飯。上網睇見到呢間餐廳最大嘅特色係中西合壁,將中式文化結合喺西餐當中,聽落都覺得好特別,所以今日過嚟try try佢先。另外順帶一提,呢間係寵物友好餐廳,食飯嘅時候都見到有食客會帶自己嘅狗狗過嚟。餐廳有分上下兩層,我地今日喺樓下果層。Ships Cesar Salad $158呢個凱撒沙律同平時嘅凱撒沙律唔一樣,正常嘅配料會加麵包粒、煙肉,不過呢間餐廳就有自己嘅特色,會用鹹蛋黃同鹹魚乾作為配料,整體而言口感好特別同新鮮,但食晒成碟就覺得有啲鹹。Carbonara Chinese Style $238中式之卡邦尼意粉😂😂😂,特別之處就係加入咗金華火腿同臘肉。Sea perch $268平時比較少食魚嘅我,呢種鱸魚更加係少之有少食,不過好好彩地食唔到魚腥味,魚加上檸檬之後好香,魚肉好滑好新鮮。整體而言,食物質素都有水準,唯一要彈嘅地方係可能當晚我地去嘅時候客人都比較多,就咁睇人手好似都唔太夠,食物等嘅時間就會長少少。
朋友喺港島返工,接完佢收工之後去咗呢間餐廳食飯。

餐廳有分上下兩層,我地今日喺樓下果層。

Ships Cesar Salad $158

Carbonara Chinese Style $238

中式之卡邦尼意粉😂😂😂,特別之處就係加入咗金華火腿同臘肉。

Sea perch $268

2021-11-16
$360 (Dinner)