2022-12-26
前菜送咗一個牛蒡沙律, 豉油味偏濃, 但新鮮芝麻好香,有啲柚子味,幾清新🫶🏻點咗牛舌、雞腎($18)、鵪鶉蛋($16)、雞翼($22),、野菜豬肉捲($18)、羊架($48)、原條魷魚筒($72),、免治雞肉軟骨棒($32)😀主食點咗火山丼($42)呢間餐廳雖然平,但用料新鮮,唔會有好冰鮮既感覺。要特別一提既係餐廳提供辣味調味粉,我地覺得加入串燒後,更覺可口😋我最推薦既係鵪鶉蛋,除咗因為本人好喜歡食鵪鶉蛋,但可以提供嘅餐廳唔多,仲有一串得4粒,食完都冇罪疚感😝朋友最鍾意燒羊架,羊架揀選咗有肉有油脂🤓油脂提供羊騷味,但又有啖啖肉嘅感覺,平衡做得好好。食串燒最令人擔心既係又貴又唔飽肚, 呢度有飯同烏冬提供。 火山丼, 肉碎配合少少辣味更覺可口😋食串燒最緊要配番支啤酒,不過朋友要揸車,所以我哋就放棄lu🤣