2021-09-10 1014 views
最近轉咗工,九龍區返工點能夠唔搵吓九龍區有咩食,今日收工就約咗男朋友係旺角等,再行下睇下食乜野。行咗一陣就發現兆萬中心嘅對面開咗一間新嘅日本嘢,鍾意試新野嘅我哋梗係要去試吓啦打開Menu之後發現,價錢相當相宜,令我不禁懷疑🤔會唔會唔好食㗎?不過結果令我刮目相看😍食物不單止好食而且服務都好好帶子刺身 $68嚟到食日本菜,又點可以唔食刺身呢,呢個帶子刺身粒粒都好大隻,肉身極富彈性,味道鮮味甘甜,鮮味濃郁。室津生蠔 $78/2隻生蠔肉厚肥美,配左少少青檸汁,好醒胃,而且$78可以有咁既質素,我個人認為好值得一試。手打冷烏冬 $58真係手打嘅冷烏冬買少見少,如果再加埋生嘅鵪鶉蛋就仲少見,今日食呢個烏冬,係我近年見過最有誠意,不論喺配料上面,定係烏冬嘅質感,都做得好好。鹽燒厚切牛舌串 $38牛舌夠晒厚身,又爽口又有口感,呢度燒既牛舌,肉嫩多汁,超級好味,火喉真係岩岩好,呢間鋪燒既串燒真係唔錯!雞翼串燒 $28不論調味定肉質,都非常咁好,唔會太咸,食落又唔會乾爭爭,值得一試。

帶子刺身 $68

室津生蠔 $78/2隻

手打冷烏冬 $58

鹽燒厚切牛舌串 $38

雞翼串燒 $28
2021-09-09
$250 (Dinner)