終於去咗呢間食燒烤一定不能錯過嘅好地方「燒烤堂」. 餐廳近年逆市周圍大展拳腳開咗唔少分店,銅鑼灣分店地點就腳環境更舒適,重點係價錢貼地仲有sapporo生啤$48買一送一,CP值極高幾百蚊已經食到攬住個肚走. 兩頁紙嘅Menu都好豐富都差不多應有盡有好夠食,驚選擇困難嘅話餐廳仲好貼心俾埋十大推介十大人氣產品等標示,而且會標明日韓川疆港式燒法任君選擇. 平靚正有氣氛難怪平日夜晚都坐無虛設. 我哋total叫咗16樣嘢食飲埋酒人均$400. 店員姐姐好友善,見我哋第一次嚟特登推介人氣產品同埋新產品俾我哋. 試咗呢三款新品真係超鍾意. ⭐️鹽燒馬友💯✅原條馬友送上香噴噴. 外皮超香薄脆,魚肉嫩滑入口溶化,仲有魚油滿溢,連唔食魚嘅人都覺得好食. 特製醬汁係黃豆醬同潮州辣醬,混合食好配合更加提升魚肉鮮味. ⭐️手切新鮮牛胸爽💡呢個部位好少食,原來係牛心臟隔離嘅脂肪膜,難怪零舍充滿骨膠原. 咬落好爽脆肥美質感似炸脆咗嘅牛油. 真係幾特別冇介紹錯. ⭐️鹽燒三黃雞腿肉肉多又唔肥肉質結實好有嚼勁. ⭐️鹽燒原塊雞皮果然係名物,咁大塊雞皮食都係第一次,真係好搶眼啱晒打卡. 吹到好似食薯片咁,食落唔會覺得有完全冇

⭐️鹽燒馬友💯✅

⭐️手切新鮮牛胸爽💡

⭐️鹽燒三黃雞腿肉
肉多又唔肥肉質結實好有嚼勁.

⭐️鹽燒原塊雞皮
果然係名物,咁大塊雞皮食都係第一次,真係好搶眼啱晒打卡. 吹到好似食薯片咁,食落唔會覺得有完全冇負擔感.

⭐️厚切鹽燒牛舌拖羅
質地厚實比平時燒牛舌更Juicy油香更飽滿.

⭐️汁燒免治雞肉棒(附月見)
雞肉軟腍加咗雞軟骨增加口感,配埋月見汁食落更滑溜. 視覺效果更佳,打卡一流.

⭐️豬羊類
孜然豚肉韭菜花卷配搭超夾,韭菜控必點.
秘製燒羊架香而不氈,美中不足羊肉種類
只有呢一種如果有羊肉串更加好.
福岡味噌松阪豬,甜甜地質感似豬頸肉.

⭐️甲殼類海鮮
點左蒜蓉燒廣島蠔、燒日本活北寄貝、欖角蒜蓉粉絲燒蟶子. 海鮮類新鮮好味調味出色,比較少見嘅燒北寄貝味美鮮甜.

⭐️蔬菜及其他類
川燒茄子燒法特別可以一試,不過個人更鍾情傳統蒜蓉燒法. 尖椒皮蛋豆皮有驚喜.
日本芝士年糕表面香口入口煙韌,沾上煉奶別有風味.

想食串燒喺呢個地方絕對係首選. 平靚正,荷包冇負擔之選.

• 鹽燒馬友
  • 手切新鮮牛胸爽
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 汁燒免治雞肉棒(附月見)