2021-09-05
去開大埔,經過一間串燒店,聞到香味,忍唔住,就決定係呢度用餐!廚房只係用玻璃一隔,一路見著師傅點去炮製自己嘅食物,感覺極度療癒!食物種類都好多,當中某啲海鮮係時價,需要問師父實際價錢。酸辣粉~調味剛好,湯底唔會死咸,而且酸辣程度,係絕對可以接受!當中該有嘅配菜亦都好足料,自己加嘅餸菜都令我有驚喜,特別係餛飩!豐滿既餡料差唔多全部都係蝦,非常彈牙!XO醬粉絲娃娃菜~上面嘅蒜蓉都係特製過嘅,應該係店家自行調味~娃娃菜同粉絲吸晒湯汁,亦都非常夠味!XO醬帶有微辣,非常惹味。雞泡魚乾~燒到恰到好處,冇過硬既情況,保留到該有嘅口感。墨魚咀~坊間比較少見到,非常新鮮彈牙,10個讚!安格斯牛~每一粒都有一定分量,並唔係細細粒!當中冇燒到全熟,大概八至九成,所以非常淋並保存到肉汁!京蔥肥牛卷~肥牛一啲都唔會過膩,因為包裹着嘅京蔥,剛好有解膩嘅作用,畢竟係蔬菜,呢個配搭,我非常鍾意!秋葵~一直都有啲抗拒秋葵嘅青味,但用燒嘅方式,加上唔同嘅調味料,我竟然食唔停口!榴槤炸彈~炸到金黃色,而當中嘅榴槤餡料,咬落會有少少流心嘅狀況,令人齒頰留香!
食物種類都好多,當中某啲海鮮係時價,需要問師父實際價錢。
雞泡魚乾~燒到恰到好處,冇過硬既情況,保留到該有嘅口感。
墨魚咀~坊間比較少見到,非常新鮮彈牙,10個讚!