2015-07-06 4454 views
看到roadshow 上的介紹,作為饅魚飯的粉絲仔,我當然黎灣仔試試佢個"每一口都有饅魚"的千層饅魚飯。千層饅魚飯係用蒸籠上的,肥美的饅魚下有一層蛋絲,再下面就係每一粒飯都有汁的日本飯。小倩每次食饅魚飯都要另外order 饅魚汁,今次尼間,完全五需要,因為已經好夠味了。有小小失望的係,尼個名為千層饅魚飯,我卻完全揾五到等二層係邊到..另外,對於喜歡日本QQ米飯的小倩來說,尼個飯的口感仍有待改善。小食我點了海膽日式蒸蛋,海膽嘅鮮味入左落個蛋入面,令到個蒸蛋特別香。不過呢次都係我第一次食熟嘅海膽,都係生既好味啲甜品我點了綠茶朱古力火鍋,綠茶嘅味道濃郁,滿足到我綠茶控的要求。火鍋配料有蜂蜜蛋糕,小丸子,棉花糖,同埋生果。總括嚟講,呢間餐廳都係一個唔錯嘅選擇,當然,好嘅日本餐廳仲有好多,不過呢間算係中上。小倩回頭率:60%

小倩回頭率:60%
千層饅魚飯 / Japanese eels rice
綠茶朱古力火鍋 / greentea Choco fondue
海膽日式蒸蛋 / Japanese uni steamed egg
千層饅魚飯 / Japanese eels rice