2020-05-28 33 views
疫情幾個月以來都冇打邊爐,以前一到冬天每個星期都會去一次打邊爐,但而家就算我想打都無朋友陪我,上網無意中發現呢間火鍋有午餐,最正係有一人邊爐,咁就夠曬衛生啦,實在太令人興奮。12.30pm上去餐廳諗住都唔會有人晏晝打邊爐, 所以完全無book枱,點知去到見到竟然差不多全場滿座, 好彩我早少少先至可以食到。餐廳走中高價路線,環境舒服,全部用電話落單,幾十蚊一個午餐咋,午餐食真係好抵。一人份量剛好,套餐內有肥牛、菜、蝦、丸同烏東。另外見到佢做緊聖子優惠,$39唔係唔點嘛?!我自己一個人食,要左半打試一試。美國肥牛滾十幾秒就食得,好重牛味,好味啊,可惜午餐只有3塊,對於牛魔王的我實在唔太夠。$39聖子唔好以為平野無好,原來好大隻架,入口超鮮甜,好肥美,咬一啖爆曬汁,真心好味,絕對要點。另外大蝦同樣有成隻手掌咁長,入口彈牙鮮味,配埋稻庭烏東,好開心的一餐海鮮邊爐午餐啊。我實在太鐘意食海鮮,而呢度好多野都可以點半份,珊瑚蚌都有半份,我一個人ko佢完全無難度,好爽口好甜啊!因為今日喉嚨痛所以點左清湯,同場聞到人地d麻辣湯底實在好香好吸引,lunch都有得點,下次我的目標就係佢啦,yeah