2023-06-12 130 views
The staff don’t know how to communicate in English despite the restaurant more tailored fit for tourists. Please get people who at least know how to speak basic English. It’s inconvenient how the staff still spoke in Chinese to us English-speaking tourists.
2022-08-26 233 views
打邊爐 同 減肥係咪永遠既敵人?宜家終於世界大「酮」!進行緊生酮減肥既人可以無拘無束放心打邊爐喇因為 渝味曉宇 推出生酮火鍋除咗啱生酮減肥人士之外仲有重視健康又喜好火鍋嘅你而度身訂造我哋點左生酮鴛鴦湯底分別係 養生花膠雞鍋同埋 重慶辣大紅鍋花膠雞鍋味道好滋潤而且雞件都好滑辣鍋方面更加係驚喜平時生酮減肥就一定要同辣椒say拜拜估唔到依家唔止可以打邊爐仲可以食埋辣食得出同平時嘅麻辣鍋係有唔一樣但係味道依然引人入勝另外仲叫咗兩杯生酮飲品生酮雜莓梳打生酮雜莓汁雞尾酒兩杯都清熱解渴配菜方面 叫左 海帶麵專為生酮而設 健康又好味海蟶 好新鮮手打蝦滑夠彈牙功夫萵筍片 配咩湯底都好入味現炸豆皮 香口爽脆珊瑚蚌 鮮甜爽口韭菜豬肉水餃 皮薄餡靚咬落去啲湯汁爆出嚟 正土豆片 鍾意食爽口嘅就可以唔使淥咁耐鍾意食淋啲就可以滾耐啲 百搭不厭美國Prime牛小排肉味鮮香 唔同湯底配搭肉汁都有唔同層次嘅變化食到停唔到口最核心係平時打邊爐都一定會自己溝醬嚟點而呢個生酮火鍋係配備埋 生酮豉油 比你點一個好完整嘅配套令到你生酮減肥中都可以食得安心而且食得夠過癮
打邊爐 同 減肥
係咪永遠既敵人?
宜家終於世界大「酮」!
進行緊生酮減肥既人

一個好完整嘅配套
令到你生酮減肥中
都可以食得安心
而且食得夠過癮
火鍋都岩生酮朋友一齊食🍲渝味曉宇 X 生酮達人唐貝詩推出左生酮火鍋🍲,岩哂生酮既朋友,可以出街食飯零負擔有幾款生酮湯底可選擇,今次我試左🐓花膠雞鍋,生酮友 都可以一齊分享呀!今次我就4個人一齊食,真係放心唔怕胖💕💕💕仲有#生酮 必食既食品推薦,我揀左海帶麵,好爽滑又飽肚💭 生酮雜莓飲,冇糖零負擔💭仲有生酮醬油添😻🔸火鍋湯底:養生花膠雞鍋🔸生酮雜莓飲 🔸海帶麵🔸黑毛豬腩肉 🔸美國Prime 牛小排🔸海蝦 🔸珊瑚蚌🔸美國桶蠔 🔸龍躉片 🔸 鱔片🔸貴妃蚌🔸聖子🔸豆腐 🔸淮山條 🔸油麥菜🔸蝦滑 🔸黑松露墨魚滑 湯底清淡,啱晒唔鍾意食濃味嘅朋友♥️龍躉片啖啖肉,美國Prime 牛小排好爽口聖子、海蝦好新鮮~珊瑚蚌、貴妃蚌好彈牙,上碟時會有埋烚既時間提醒⏰,好貼心~今次仲叫左生酮海帶麵,外表似粉絲,食落好爽口,好清爽,所以食完都零負擔又飽肚
火鍋都岩生酮朋友一齊食🍲

🔸火鍋湯底:養生花膠雞鍋
🔸生酮雜莓飲 🔸海帶麵
🔸黑毛豬腩肉 🔸美國Prime 牛小排
🔸海蝦 🔸珊瑚蚌🔸美國桶蠔
🔸龍躉片 🔸 鱔片🔸貴妃蚌🔸聖子
🔸豆腐 🔸淮山條 🔸油麥菜
🔸蝦滑 🔸黑松露墨魚滑

湯底清淡,啱晒唔鍾意食濃味嘅朋友♥️

龍躉片啖啖肉,美國Prime 牛小排好爽口

聖子、海蝦好新鮮~珊瑚蚌、貴妃蚌好彈牙,
上碟時會有埋烚既時間提醒⏰,好貼心~

2022-08-03 504 views
/ /生酮火鍋🍲食住都可以瘦生酮鴛鴦湯底❤️❤️養生花膠湯底(+$20)|重慶辣大紅鍋🌶用咗三黃雞加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製!其肉質嫩滑,皮脆骨軟,味道鮮美😍😍鶏湯選用老雞、鶏腳餚製 6 小時,餚至皮散膠質溶於湯中!另一個揀左麻辣,小辣岩岩好!美國Prime牛小排🐮呢個牛味超重,打邊爐必叫!稻田毛肚✨毛肚超爽口!淥一陣已經食得啦!嫩牛肉🥩叫左普通淥落麻辣湯,嫩麻辣牛肉,超正!功夫萵荀片 超爽口!黑松露墨魚滑🦑黑松露超濃味🤩🤩食落仲有墨魚粒,超彈牙鮮活海蟶🦞超鮮甜,淥10秒就食得!海帶麵🍜用咗海帶製成的麵條,主要是纖維接近零卡,食落比一般麵質爽脆!油條🍢吸哂湯嘅精華😍紅糖糍粑即刻整,熱辣辣,外脆內軟!配埋黃糖食,超正呀😙生酮雜莓梳打🍹生酮糖作為代用糖,無糖飲料!📍 渝味曉宇重慶老火鍋 (渣甸中心) (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心8樓
/ /
生酮火鍋🍲食住都可以瘦

生酮鴛鴦湯底❤️❤️
養生花膠湯底(+$20)|重慶辣大紅鍋🌶

另一個揀左麻辣,小辣岩岩好!

美國Prime牛小排🐮
呢個牛味超重,打邊爐必叫!

稻田毛肚✨
毛肚超爽口!淥一陣已經食得啦!

嫩牛肉🥩
叫左普通淥落麻辣湯,嫩麻辣牛肉,超正!

功夫萵荀片 超爽口!

黑松露墨魚滑🦑
黑松露超濃味🤩🤩食落仲有墨魚粒,超彈牙

鮮活海蟶🦞
超鮮甜,淥10秒就食得!

海帶麵🍜
用咗海帶製成的麵條,主要是纖維
接近零卡,食落比一般麵質爽脆!

油條🍢吸哂湯嘅精華😍

紅糖糍粑
即刻整,熱辣辣,外脆內軟!
配埋黃糖食,超正呀😙

生酮雜莓梳打🍹
生酮糖作為代用糖,無糖飲料!

📍 渝味曉宇重慶老火鍋 (渣甸中心) (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心8樓

• 稻田毛肚
  • 紅糖糍粑
  • 鴛鴦鍋
  • 手打墨魚滑
2022-08-01 111 views
As more people pursue Keto diet nowadays, Xiao Yu Hotpot has recently collaborated with Lydia Tong and integrated the ketogenic diet concept into hotpot. The menu was designed by Lydia based on her knowledge and experience of ketogenic diet, with the appropriate choice of ingredients, people on keto diet can also enjoy a scrumptious hotpot meal without food guilt. The fish maw and chicken broth is newly launched with the menu. It was cooked with three yellow chicken, Goji berries and fresh Cordyceps flowers. The taste and texture of the soup was more plain than the usual one but still flavourful enough for me. They also offer a healthy alternative for noodles, the Kombu noodles (海帶麵), which is almost calories-free. For other Keto ingredients, US Prime short ribs and chicken slices were also recommended. Apart from food, the shop also offers Keto drinks and seasonings.
2022-07-10 437 views
又要為食又可以keep住廋係人都想, 渝味曉宇重慶老火鍋打破打邊爐會致肥傳統舊觀念,聯乘生酮達人唐貝詩首創生酮火鍋,由唐美人精心設計Keto火鍋菜單,配合渝味曉宇精選食材轉用生酮人士調味料,食得健康又可大快朵頤。由湯底、豉油、配料菜式,到飲品 都係keto:🖍湯底方面揀左生酮鴛鴦湯底,有養生花膠雞鍋同蕃茄鍋,養生花膠鍋入面有三黃雞、花膠、鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製,雞肉肉質嫩滑,湯底味道鮮甜😋 🖍鍾意佢啲食物有得叫半份,啱晒乜都想食,可以叫多幾款,打邊爐一定要成檯野先似樣❤️ 🖍海帶麵$38,以海帶製成既麵條主要都係纖維,接近零卡,似粉絲口感爽脆,夠哂健康😊🖍美國Prime小牛排 $128~牛肉味濃,必食推介❤️👍另外仲叫左😋
~牛蛙 $38 好抵🥰😋~鴨血$48~熟鵪鶉蛋$18~稻田毛肚$78~萵筍片$28~淮山條 $28~千絲柏葉$38~白鱔$58~現炸豆皮$38 🖍叫左兩杯生酮特飲~揀左青檸梳打、生酮雜莓梳打,兩杯都用左生酮糖作為代用糖,吃得飽滯,舒爽解渴又吾肥😊 🖍呢度地方乾浄寬落,卡位坐得舒服,用電話scan QR code落單,食物好多選擇又可以揀半份,上菜速度快,生酮火鍋菜單

🖍美國Prime小牛排 $128~牛肉味濃,必食推介❤️👍

~淮山條 $28
~千絲柏葉$38
~白鱔$58
~現炸豆皮$38

🖍呢度地方乾浄寬落,卡位坐得舒服,用電話scan QR code落單,食物好多選擇又可以揀半份,上菜速度快,生酮火鍋菜單於 2022 年 6 月 1 日至 2022 年 8 月 31 日於全線分店提供,識食既你,親身黎試下啦😊

❤️最後不得不讚呢度啲員工嗰個都好有禮貌,有問必答,招呼到位,值得再光顧😋

#Keto#Ketohotpot#重慶#火鍋#渝味曉宇#麻辣火鍋#打邊爐#首創生酮火鍋#生酮火鍋
@tongbest
📮渝味曉宇重慶老火鍋 @xiaoyu_hotpot
📍地址 :銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心8樓
☎️Tel : 37039318
2022-07-09
$400 (Lunch)
  • 稻田毛肚
  • 鴛鴦鍋
  • 鴨血
2022-07-09 112 views
最近經常聽到朋友介紹重慶麻辣火鍋店「渝味曉宇重慶老火鍋」聯同生酮達人唐貝詩推出的生酮火鍋‼️🍲 吃火鍋也可以吃得健康?吃火鍋也可以不長胖?這種種的疑問驅使我來探個究竟‼️😋▫️由最簡單的調味料開始,生酮愛好者有生酮醬油、生酮糖、生酮雞粉‼️👍🏻▫️接著到食材‼️有多款適合生酮的葷菜、素菜又不失渝味曉宇特色的食材,例如稻田毛肚、大刀豬腰肝、鮮黃喉、鮮鵝腸、海帶麵等,用料新鮮‼️🥢 而且有半份和全份選擇,很細心‼️🫶🏻▫️湯底方面選了鴛鴦鍋,試了其中一款生酮湯底養顏的花膠雞,雞肉不少‼️🐥另一款選了紅噹噹的重慶火鍋,看著很滋味‼️👅▫️生酮火鍋菜單於 2022 年 6 月 1 日至 2022 年 8 月 31 日全線分店提供‼️有興趣的朋友要留意呀‼️😉▫️❥生酮鴛鴦湯底(養生花膠雞鍋+重慶辣大紅鍋)❥鮮鵝腸❥珊瑚蚌❥海帶麵❥手打蝦滑❥黑豚腩肉❥千絲柏葉❥稻田毛肚❥大刀豬腰片❥黑松露墨魚滑❥美國prime牛小扒❥青檸梳打❥生酮雜莓梳打
❥生酮鴛鴦湯底
(養生花膠雞鍋+重慶辣大紅鍋)
❥鮮鵝腸
❥美國prime牛小扒
❥青檸梳打
❥生酮雜莓梳打
2022-07-08 97 views
打邊爐要盡興麻辣邊爐都可以有生酮飲食!第一次生酮嘅同湯底同埋豉油用餐之前店家會為每位客人送上一碗甜品為胃部打底微甜的甜品保護胃部作用‼️生酮花膠雞湯底有花膠同埋雞呢度仲有好多特別嘅火鍋配料出面冇例如有海帶麵,覺得個質感好特別仲有好多內臟選擇同埋最欣賞係可以食到半份咁樣兩個人都可以食得好豐富❣️鴨血、新鮮嘅珊瑚蚌仲有鮮甜嘅白膳!淮山條都有特別之處就係🤣好靚清熱解渴一定要飲羅漢果茶仲有清新嘅青檸梳打
打邊爐要盡興
麻辣邊爐都可以有生酮飲食!
第一次生酮嘅同湯底同埋豉油

用餐之前店家會為每位客人送上一碗甜品為胃部打底
微甜的甜品保護胃部作用‼️
生酮花膠雞湯底有花膠同埋雞
呢度仲有好多特別嘅火鍋配料出面冇
例如有海帶麵,覺得個質感好特別
仲有好多內臟選擇
同埋最欣賞係可以食到半份
咁樣兩個人都可以食得好豐富❣️
鴨血、新鮮嘅珊瑚蚌
仲有鮮甜嘅白膳!
淮山條都有特別之處就係🤣好靚

清熱解渴一定要飲羅漢果茶
仲有清新嘅青檸梳打
❤️🧡❤️食完生酮火鍋 覺得自己瘦咗🤭近期越嚟越多餐廳有「生酮」元素,就連打邊爐都唔例外😳作為一個火鍋控,見有新嘢又係渝味曉宇 X 生酮飲食達人 唐貝詩首創嘅生酮火鍋,咁特別緊係要試吓啦🥳❣️鴛鴦湯底❣️ $38+$20/位紅湯當然就係 重慶辣大紅鍋 ,白湯揀咗 生酮養生花膠雞鍋😛 選用三黃雞加入花膠、蟲草花、杞子及雞湯等餚製,味道鮮甜有膠質🐥🤍生酮調味料🤍渝味曉宇好貼心😳佢哋會提供適合生酮人士嘅調味料,例如生酮雞粉、生酮醬油、生酮糖✨🧡火鍋配料🧡「酮」路人嘅選擇都可以好多🤪,可以揀返菜菜 肉肉,甚至係麵條都得😎揀半份可以試多啲,揀全份可以食多啲😋稻田毛肚$78- 大大片毛肚,一啖體驗 爽脆嫩鮮鵝腸$68- 新鮮無腥味,嫩滑爽口腦花$68- 全份有2個,綿密 軟腍入味鮮豬心$38- 份量足夠,新鮮爽嫩 有口感鴨血$48- 有厚度有口感,又嫩滑海帶麵$38- 零卡生酮麵條,爽脆彈牙有口感❤️生酮飲品❤️雖然係無糖飲品,不過搭配火鍋一樣咁夾!生酮雜莓梳打$48- 雜莓味道鮮甜,梳打夠清新羅漢果茶$38- 生津解湯,火鍋首選雖然Hatty唔係「酮」路人,不過真係冇諗到連打邊爐都可以生酮🍲感覺真係好神奇!
❤️🧡❤️

鴨血$48- 有厚度有口感,又嫩滑
鴨血

海帶麵$38- 零卡生酮麵條,爽脆彈牙有口感

❤️生酮飲品❤️
雖然係無糖飲品,不過搭配火鍋一樣咁夾!

生酮雜莓梳打$48- 雜莓味道鮮甜,梳打夠清新
羅漢果茶$38- 生津解湯,火鍋首選
生酮雜莓梳打

雖然Hatty唔係「酮」路人,不過真係冇諗到連打邊爐都可以生酮🍲感覺真係好神奇!好難得食飽飽又無罪惡感😛見渝味曉宇生酮火鍋菜單去到2022 年 8 月 31 日,遲啲再去食先!

📍渝味曉宇重慶老火鍋
📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心8樓

稻田毛肚
鮮鵝腸
腦花
鮮豬心
鴨血
2022-06-30 73 views
今日約朋友一齊去食渝味曉宇重慶火鍋😄🎀食火鍋之前,前菜食一碗紅棗雪耳糖水😋用手機📱落單好方便,我哋點選生酮鴛鴦湯底(養生花膠雞鍋+普通辣大紅鍋),養生花膠雞鍋內嘅花膠大大塊😍有三黃雞、蟲草、杞子,湯好新鮮甜味,雞湯湯底餚咗6個鐘,相當之入味😋 普通辣大紅鍋,唔食得太辣但又想食辣,呢個湯底就最岩😄🎀火鍋配菜點選了,手打蝦滑、現炸豆皮、鮮龍躉片、千絲柏葉、淮山條、皇帝菜、鮮活海蟶、桂花蚌、黑豚腩肉,有些配菜寫上滾熟時間,設有計時器,方便計算滾熟程度😄👍🏻另海帶麵,好爽口入味😋還有生酮豉油作調味,生酮豉味道油幾特別😄🎀生酮雜莓梳打,係用生酮糖代為糖,所以飲品無糖份,愈飲愈好味😋
今日約朋友一齊去食渝味曉宇重慶火鍋😄

2022-06-29 339 views
有無唸過食火鍋都可以食住瘦?今次生酮飲食 KOL Lydia 聯乘渝味曉宇重慶老火鍋,巧妙地運用其生酮飲食的知識及經驗,配合渝味曉宇的精選食材,並特別轉用合適生酮人士的調味料,創出令人驚喜的健康生酮火鍋菜單,絕對讓一眾 Keep Fit「酮」路人可以大快朵頤生酮火鍋菜單於 2022 年 6 月 1 日至 2022 年 8 月 31 日於全線分店提供,健康既你,一定要黎快 D 試下啦火鍋店鋪面寬敞,裝修簡約走和式木系風格,座位寬敞舒適,店員服務親切殷勤,點菜可以用二維碼落單,方便快捷食物方面:冰糖紅棗雪耳糖水 : 入坐後職員就送上飯前糖水,糖水滋潤養顏,食完糖水再食火鍋無咁熱氣鴛鴦鍋 (養生花膠雞鍋拼重慶辣大紅鍋) : 養生花膠雞鍋用上肉質嫩滑三黃雞加入大大條花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製,湯底鮮味十足,飲完靚湯再加入生酮湯度再打邊爐,大血鍋鮮香麻辣,層次分明又不油膩美國 Prime 牛小排 : 油脂分佈均勻,有一定厚度,入口鮮嫩,肉味香濃帶油香珊瑚蚌 : 鮮味十足,非常爽口彈牙,沾上少少生酮豉油,能出鮮味鮮活海蟶 : 蟶子鮮嫩多汁,肉質彈牙,沾上少少生酮豉油,更加鮮味鮮鵝腸 :
有無唸過食火鍋都可以食住瘦?

食物方面:
冰糖紅棗雪耳糖水 : 入坐後職員就送上飯前糖水糖水滋潤養顏,食完糖水再食火鍋無咁熱氣

鮮鵝腸 : 輕輕淥一淥,煙韌彈牙,加落麻辣湯底更加美味

牛蛙 : 牛蛙大腿厚身啖啖肉又肉質細嫩,味道鲜美,營養豐富

黑松露墨魚滑 : 墨魚滑爽口彈牙,吃得出淡淡的黑松露香味

海帶麵:用海帶製造高纖維低卡路里的海帶麵,入口爽脆,口感特別,健康又美味

生酮雜莓汁雞尾酒 : 採用生酮糖作代用糖,酸甜開胃帶微微的酒味,不錯的雞尾酒特飲

青檸梳打 : 青檸的酸味加上生酮糖的甜味冰凍,配上冰凍梳打,開胃透心涼

紅糖糍粑 : 糍粑外脆內軟,黏滿紅糖汁同黃豆粉,最美味的飯後甜品之一

Ours Tips : 火鍋配料大部份都可以選擇半份,大家可以一次食到更多美味款式
2022-06-25
$450 (Lunch)
  • 美國 Prime 牛小排
  • 鮮活海蟶
  • 黑松露墨魚滑
2022-06-20 94 views
❤︎❦。生酮火鍋 ∗★.🍲打邊爐竟然都可以越食越瘦☪️好神奇🉐難以致信✴️生酮飲食文化信相大家都有聽過🉐生酮飲食主要以「高脂肪、多蛋白質及少量碳水化合物」為原則。芯媽最近發現原有生酮火鍋🎉咁吸引芯媽同埋朋友仔黎會一會佢先🛐✦渝味曉宇 X 生酮達人唐貝詩 Keto火鍋✦.🥘打邊爐湯底好重要‼️所以我地叫左個鴛鴦鍋一邊就係養生花膠雞鍋,另一邊就係普通辣大紅煱🔴養生花膠湯底清甜鮮味,有幾舊花膠同雞件🔸🔹健康得嚟又唔會好肥膩‼️另一邊普通辣大紅煱都非常之好食😋佢啲辣味非常之特別,食得辣嘅朋友值得一試📌連配料嘅豉油,都用生酮豉油✳️.🍹配埋清涼解膩嘅飲品💟生酮雜莓梳打同埋青檸梳打~呢度嘅海帶麵🍜爽滑彈牙🔹🔶健康得黎又有飽肚感。我地仲叫左美國Prime牛小排🥩, 超級好味😋完全一啲都唔靭🟣牛味極重‼️時令限定鮮活海蟶🦪冇沙,非常鮮甜‼️仲叫咗同其他火鍋配料⚛︎✦油條,油麥菜,豬大腸,黑松露墨魚滑,竹笙等等好抵食呀
❤︎❦。生酮火鍋 ∗★
🍲打邊爐竟然都可以越食越瘦☪️
好神奇🉐難以致信✴️
芯媽最近發現原有生酮火鍋🎉
咁吸引芯媽同埋朋友仔黎會一會佢先🛐

✦渝味曉宇 X 生酮達人唐貝詩 Keto火鍋
連配料嘅豉油,都用生酮豉油✳️
🍹配埋清涼解膩嘅飲品💟生酮雜莓梳打同埋青檸梳打~
呢度嘅海帶麵🍜爽滑彈牙🔹🔶健康得黎又有飽肚感。

好抵食呀
2022-06-19 80 views
重慶麻辣火鍋一向比人印象係「致肥」、「油膩」,而渝味曉宇重慶老火鍋最近與唐貝詩聯乘設計出生酮火鍋菜單,就算生酮飲食嘅朋友怕肥都食得滋味啦!📌生酮鴛鴦鍋(養生花膠雞鍋&重慶辣大紅鍋)養生花膠雞鍋選用三黃雞,加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製。三黃雞肉質嫩滑,皮脆骨軟,味道鮮美。而鶏湯選用老雞、鶏腳餚製 6 小時,餚至皮散膠質溶於湯中。另一邊點選重慶辣大紅鍋,以朝天紅辣椒作為主湯底,再加入茂汶大紅袍及金陽青花椒,煉成湯底的麻味。最後再加入牛油及幾十種香料炒製而成。食到辣辣哋有啲油膩嘅時間就可以食返養生花膠雞鍋中和返啦!📌 紅棗雪耳糖水及海帶麵(全份:$68;半份:$38)紅棗雪耳糖水為前菜,傳統重慶火鍋希望客人可以食辣前中和辣所帶來的刺激。海帶製成的麵條,高纖維接近零卡路里,食落比一般麵質爽脆,食多啲都唔怕肥。📌青檸梳打及生酮雜莓梳打 $48飲品採用生酮糖作為代用糖,均為無糖飲料。青檸梳打清新而雜莓梳打較淡。當日仲order咗:(全部為半份)稻田毛肚$78、田園菜籃$48、鮮鵝腸$68、黑豚腩肉$48、美國prime牛小排$128、手打蝦滑$48及炸酥肉$38

📌生酮鴛鴦鍋(養生花膠雞鍋&重慶辣大紅鍋)

食到辣辣哋有啲油膩嘅時間就可以食返養生花膠雞鍋中和返啦!

📌 紅棗雪耳糖水及海帶麵(全份:$68;半份:$38)

📌青檸梳打及生酮雜莓梳打 $48

當日仲order咗:
2022-06-18 90 views
之前食得太多野,攪到肥咗好多,真係要減下肥,最近興起生酮飲食減肥法,「渝味曉宇重慶老火鍋」更特別為減肥人士推出生酮火鍋,打邊爐都可以食住瘦😍?真係緊不及待要去試吓啦!首先入到去餐廳覺得環境寬敞,卡位坐得好舒服,坐低冇耐就為我哋送上糖水,仲有口罩套同圍巾,服務幾周到!湯底方面我選擇左生酮鴛鴦湯底,有養生花膠雞鍋同普通辣大紅鍋。花膠雞鍋湯底鮮甜,普通辣大紅鍋辣辣地好香濃,唔洗加豉油都夠味!「串鮮蝦」新鮮爽脆,味道鮮甜😋「美國桶蠔」大大隻桶蠔,超級肥美,食落仲好鮮甜「紐西蘭精品羊肉卷」薄切片入口即溶,新鮮美味🤗「美國Prime 牛小排」肥瘦適中,入口即溶,好香牛味「黑松露墨魚滑」鮮甜彈牙,仲有好香黑松露味「手打四寶丸」唔好睇佢得四粒好小,其實放落去都好多,全部都好彈牙!非常出色👍🏻「手打蝦滑」咬落仲有一隻隻好爽口嘅蝦,食得出佢真係落咗好多蝦!😋「珊瑚蚌」鮮甜爽口,份量適中「鮮活海蟶」新鮮甜味,而且價錢唔貴,性價比高,推介一試!「凍豆腐」我嘅至愛,放落去吸晒啲麻辣湯超好食😋「海帶麵」第一次食海帶麵,原來係咁爽口嘅!撈埋啲湯食超正!「生酮雜莓梳打」酸酸甜甜,好香莓味!有氣梳打透心涼,啱晒打邊爐飲

「串鮮蝦」
新鮮爽脆,味道鮮甜😋
「美國桶蠔」
大大隻桶蠔,超級肥美,食落仲好鮮甜

「紐西蘭精品羊肉卷」
薄切片入口即溶,新鮮美味🤗
「美國Prime 牛小排」
肥瘦適中,入口即溶,好香牛味

「黑松露墨魚滑」
鮮甜彈牙,仲有好香黑松露味
「手打四寶丸」
「手打蝦滑」
咬落仲有一隻隻好爽口嘅蝦,食得出佢真係落咗好多蝦!😋

「珊瑚蚌」
鮮甜爽口,份量適中
「鮮活海蟶」
新鮮甜味,而且價錢唔貴,性價比高,推介一試!

「凍豆腐」
我嘅至愛,放落去吸晒啲麻辣湯超好食😋
「海帶麵」
第一次食海帶麵,原來係咁爽口嘅!撈埋啲湯食超正!

「生酮雜莓梳打」
酸酸甜甜,好香莓味!有氣梳打透心涼,啱晒打邊爐飲啦!😊

📍渝味曉宇重慶老火鍋 (渣甸中心) (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心8樓
2022-06-12
$400 (Lunch)
2022-06-08 191 views
火鍋迷遇見Keto火鍋! ❤️好驚喜! @xiaoyu_hotpot渝味曉宇火鍋都有生酮啊 ~打邊爐食住瘦不是夢啊!由湯底、豉油、主菜,到飲品 都係keto嫁!今次真係可以放心開懷大食😋大推✨❁ 生酮湯底 ~養生花膠雞鍋~養生花膠鍋🍲入面有花膠+鮮雞件+蟲草花!湯底輕輕地 🤭 當然嚟到呢度一定要食麻辣湯底~ 選擇咗鴛鴦鍋!所以另一款揀咗重慶辣大紅鍋,入面有好多香料辣椒、辛香辣 齊全十足連醬油都有 生酮醬油!原來食落真係冇咩唔同嫁wor!一樣味道但唔怕肥!除咗平時都食開嘅菜品~今次當然要食埋的生酮產品啦!食咗又唔怕肥!哈哈哈❁ 海帶麵❤️極低碳水生酮海帶麵,第一次試 口感爽脆感覺 好得意啊!keto嘅朋友仔都可以過下口癮!❁ 桂花蚌 🥢滾30秒🥘爽脆彈牙 鮮甜海水味十足 仲冇膽固醇同脂肪✨。keto cocktail🍹❁ 生酮雜莓汁雞尾酒 (大推✨✨✨)勁勁勁抵飲啊~ 出面啲keto飲品普遍都會貴dd!今次生酮cocktail同店鋪其他飲品一樣價格 香甜雜莓味 仲有d雜莓果肉係裡面❁ 青檸梳打 清新口味,岩曬食到辣辣地 解辣又唔會飽肚!食唔落其他野! 📍 渝味曉宇重慶老火鍋 (銅鑼灣) 銅鑼
渝味曉宇火鍋都有生酮啊 ~打邊爐食住瘦不是夢啊!
由湯底、豉油、主菜,到飲品 都係keto嫁!

養生花膠雞鍋

今次真係可以放心開懷大食😋大推✨
❁ 生酮湯底 ~養生花膠雞鍋~
養生花膠鍋🍲入面有花膠+鮮雞件+蟲草花!湯底輕輕地 🤭

除咗平時都食開嘅菜品~
今次當然要食埋的生酮產品啦!食咗又唔怕肥!哈哈哈

❁ 海帶麵

❁ 桂花蚌
🥢滾30秒🥘爽脆彈牙 鮮甜海水味十足 仲冇膽固醇同脂肪✨。

keto cocktail🍹
❁ 生酮雜莓汁雞尾酒 (大推✨✨✨)
勁勁勁抵飲啊~ 出面啲keto飲品普遍都會貴dd!

❁ 青檸梳打
清新口味,岩曬食到辣辣地 解辣又唔會飽肚!食唔落其他野!

📍 渝味曉宇重慶老火鍋 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸中心8樓

@xiaoyu_hotpot
@tongbest
2022-06-04
$300 (Lunch)