係鑽石山睇完戲之後過黎莆田食飯,依家做緊海蠣節既推廣優惠,而我地都鐘意食蠔仔🦪🤤正呀!我地叫左$209/2道菜,比較抵食😬福建海蠣煎即叫即煎,蛋香味濃,蠔仔好多😍每啖都食到,口感較嫩糯,唔洗點醬都夠味!九層塔香燜海蠣九層塔味好濃郁,好岩送飯呀🤤每粒蠔仔都漲卜卜,煎得好香口又入味,食落幾鮮嫩,唔會好油膩。前菜叫左家常豬蹄凍($88)女人要膠原蛋白😬豬蹄整到好似奶凍咁好特別,食落好Q彈有咬口。天氣凍左,叫左石鍋滑豆腐($88)黎到仲係熱焫焫冒住煙好滾😍,豆腐好入味,外面煎到焦香,入面好嫩滑,有少少似玉子豆腐。豆腐底有一層蛋墊住,豆腐就唔會痴底👍🏼最後叫左兩碗建蓮雪耳湯($38each)冬天要滋潤一下,雪耳好滑,蓮子都爽口,湯水比較甜,但可以接受的,整體唔錯👍🏼呢間分店環境好寬敞,坐得幾舒服。雖然客人較多,但店員、經理都態度好好,好有禮貌👍🏼

我地叫左$209/2道菜,比較抵食😬

九層塔香燜海蠣

前菜叫左家常豬蹄凍($88)
家常豬蹄凍

天氣凍左,叫左石鍋滑豆腐($88)
石鍋滑豆腐

最後叫左兩碗建蓮雪耳湯($38each)
建蓮雪耳湯

Type of Meal