2023-07-27
今日要做啲特別嘅嘢, 就係嚟九龍城唔食泰國嘢!其實次次嚟到九龍城都留意到幾間好似唔錯嘅居酒屋, 起碼環境好啱傾計. 呢間居酒居最吸引到我係因為佢做緊優惠, 98蚊兩個鐘指定清酒/ 啤酒任飲!!! 啤酒可以任飲Sapporo!!! 覺得好爽!!!見到牆上有好多慶生嘅即影即有, 咁啱當晚又見到有人生日, 先知原來佢有煙花蛋糕, 店長仲好開心咁唱埋生日歌, 好有氣氛~食物水準高就唔多講了, 最欣賞嘅地方係佢哋會研究特別菜式, 令到食客食到有驚喜, 見到豬肉包住粒提子覺得好得意, 開始都怕唔夾, 畢竟第一次食煮熟咗嘅提子, 但係竟然出奇地好味! 煮熟嘅提子原來係會更加甜. 同鹹味嘅豬肉互相中和又唔搶味. 好得意.鹹蛋豬肉捧都比想像中有驚喜, 因為食落都唔知自己其實係食緊豬肉. 因為嗌咗雞肉所以一直以為自己食緊雞肉, 食到鹹蛋味先記得自己嗌嘅係豬肉, 笑咗.本來已經好滿足, ending時候送咗兩件cake畀我哋. 先知原來逢禮拜四有cake送, 覺得幸福滿足~🥦 前菜🥩 鹿兒島一口牛🥓 厚切牛舌芯🥚 蟹膏玉子燒🌳 漬物三點🐙 脆炸墨魚嘴🐽 媽媽鹹蛋豬肉棒🐷 青森青提豚肉卷🐔 雞頸肉🐟 脆皮白鱔
🥦 前菜
🥩 鹿兒島一口牛