最近成日食川菜,確實系有種吸引力,見見面於九龍城已開業數年,有相當人氣,平日都吾少人幫襯😳環境古色古香,充滿中國風味🏮炸饅頭大家都愛,外皮脆炸至金黃色💛外脆內軟十分滋味😋沾上煉奶香甜美味🤍外皮酥脆,內裏豬里脊肉則保持鮮嫩多汁的口感。糖醋醬比例恰到好處,酸甜適中,吾會過於甜膩,醬汁輕輕包著每一塊肉🐷酸菜桂花魚系呢度人氣菜式🐟仲有得揀少麻同埋少油,感覺比平時健康💪🏼睇酸菜魚個湯個顏色都知道正💛魚片口感嫩滑細膩,毫無腥味。魚肉充分吸收湯底精華,酸味之中帶著淡淡甘甜,酸菜發酵風味同金湯甘甜交織,再加上微微辣度同花椒麻香,整體味道層次豐富。

2025-03-02
$250 (Dinner)
  • 炸饅頭
  • 糖醋里脊