坦白講一開始見到呢間舖頭嘅裝修真係完全無好感,只係我同朋友都行街行到有啲攰,想求其坐低食啲嘢醫飽肚,所以對呢間餐廳都冇抱有期望,但竟然高手在民間,呢間絕對會係糧尾/一大班人食泰菜嘅恩物😬✨招牌檸檬燒牛肉🐂呢座牛肉山真係驚艷咗我哋,份量多之餘,亦都好惹味,微微地嘅辣點綴咗檸檬汁,牛肉質地發得又大又鬆軟,雖然牛肉味唔重,但以呢個價錢嚟講,我絕對可以接受,真係做爛市,十分推介👍🏻鐵板蠔仔炒蛋🦪呢碟相當有gimmick,大大粒蠔仔,豐富嘅蛋漿,配有爽口粗壯大豆芽,非常有口感,我自己幾鍾意嘅。但就嫌佢假扮份量多,蠔仔落咗好重粉,食到底有好多煮熟咗凝固嘅粉團。木瓜沙律$59 激量木瓜山😂真係買少見少,小辣偏重口味,唔係行清甜路線,但切得夠幼夠爽口,面頭嘅蕃茄仔都好新鮮好清甜。薄餅味道好差,可以唔嗌,差過喺超市買冰櫃入邊嗰啲😗下次我會試吓蒜蓉包🍞海鮮🦞冬蔭功湯(小)完全地係水溝冬蔭功味精,配冰鮮海鮮,唔OK。椰青水🥥幾新鮮,椰肉都好容易刮到出嚟👍🏻全晚其實食得幾開心,喺九龍城叫咗咁多樣餸都係$400幾蚊,值得推介😎

✨招牌檸檬燒牛肉🐂

鐵板蠔仔炒蛋🦪

薄餅

海鮮🦞冬蔭功湯(小)
完全地係水溝冬蔭功味精,配冰鮮海鮮,唔OK。

椰青水🥥
幾新鮮,椰肉都好容易刮到出嚟👍🏻

木瓜沙律
簿餅(1份2片)
海鮮🦞冬蔭功湯(小)
鐵板蠔仔炒蛋
招牌檸檬燒牛肉