2017-10-29
第一次寫食評~ 因為想同大家分享美好一天昨天重陽正日入南丫島行山,人山人海2pm落山見間間餐廳都爆滿,無曬海景枱,唯獨桃園唔算太多人。我哋再格吓其他餐廳2人餐價錢,有兩間$498,一間有經濟餐好似$388,每間都要俾茶錢加一,我哋見一間茶錢都要$16蚊位桃園2人餐$298 免加一 免茶 每人送一罐飲品因為最平佢但顧客唔多,我同朋友都驚大伏㗎。但我哋都唔想食咁貴,又見佢門口有游水海鮮,所以就搏一搏啦1.胡椒蝦有4隻大蝦,蝦肉鮮甜爽口,蒜香胡椒好惹味! 好彩聽老板話無轉白灼蝦2.椒鹽鮮魷鮮魷好好味,薄粉炸唔多油,鮮魷又係鮮甜爽口,而且幾大碟。椒鹽味剛剛好,唔會蓋過海鮮味3.粉絲蒸珍寶蚌一人一隻掌心咁大隻嘅蚌,蒜頭豆豉蒸,粉絲索滿汁好正!4,5 炒菜心,炒飯正常水準埋單就係$298我哋唔係想食龍蝦鮑魚,只係想食餐新鮮好味嘅海鮮餐。初初見第一道菜得4隻蝦都覺得份量少,但食曬個餐又真係夠飽喎,行完山落嚟堅肚餓㗎,同埋我哋一向大食一人$150仲有海景,真係無得彈喎。我唔明點解咁少客。。。老板森美見我哋拎住金卷膠袋,再推介兩樣我哋無買嘅好嘢,就係辣豆豉同甜酸菜,平價+好味!金卷老板娘仲以為我哋唔記得
昨天重陽正日入南丫島行山,人山人海
桃園2人餐$298 免加一 免茶 每人送一罐飲品
1.胡椒蝦
2.椒鹽鮮魷
3.粉絲蒸珍寶蚌
一人一隻掌心咁大隻嘅蚌,蒜頭豆豉蒸,粉絲索滿汁好正!
4,5 炒菜心,炒飯
正常水準
埋單就係$298
我哋唔係想食龍蝦鮑魚,只係想食餐新鮮好味嘅海鮮餐。
一人$150仲有海景,真係無得彈喎。我唔明點解咁少客。。。
金卷老板娘仲以為我哋唔記得攞2盒豆豉,追到出碼頭搵我哋,即係跑咗成條街
昨天南丫島之行,有美景,美食,仲有滿滿人情味