2021-08-03
上次去咗佢地嘅銅鑼灣分店食 今次就試吓尖沙咀分店😎味道大致上都一樣🧐不過今次就試咗人氣芫荽同埋佢嘅麻辣🌶.📌芫荽辣麻味噌拉麵 $110今次都係嗌咗無辣無麻🙈不過就揀咗款人氣嘅芫荽湯💚鋪滿晒成個面 每一啖都爆荽味 芫荽控必試😋另外加咗增量豆芽菜+$30🤩份量真係多到嚇親 另外用隻碗裝住🥣識嗌一定嗌一份呢個 抵食過加兩份$15🤑豆芽菜有爆香過 鑊氣十足 又夠晒爽脆🔥但係今次冇嗌到增量叉燒🍖唔知係咪嗌咗芫荽湯 可能店員見好多芫荽 所以叉燒縮咗水🐷.📌增量叉燒辣麻味噌拉麵 $115因為朋友可以食到辣 呢款就揀咗中辣中麻😛不過朋友覺得個湯底有啲太咸 令到啲麻味同辣味都唔太出🙈但係可以問啲staff加辣粉 鍾意食辣既人應該可以再嗌辣啲🌶因為嗌中麻中辣都覺得唔太辣🧐+$15要咗味玉同豆芽菜🥚個蛋黃真係好流心🤩啲醬油味唔算太濃 所以食得出隻蛋香味好濃好好食😋特登影夾起啲麵 呢間分店嘅拉麵都好掛湯😌可能呢碗係增量叉燒 所以大舊好多🐷
📌芫荽辣麻味噌拉麵 $110
📌增量叉燒辣麻味噌拉麵 $115