2023-02-25 1100 views
呢排人人都食蠔🤤經朋友介紹過左黎尖沙咀食飯,佢話呢間D海蠣煮得好惹味👍🏻而且環境又靚,坐得好舒服😌果然冇介紹錯我哋2個人叫左4餸1甜品🤤🌶辣子鮮海蠣:粒粒海蠣都炸到脆卜卜,加上辣椒炒過,咬落有少少麻辣味,又唔會辣到食唔到👍🏻九層塔香燜海蠣:呢個菜上枱好香,店員教我地要撈一撈先食🤩因為D熱汁撈完沾滿每粒海蠣,加上D九層塔ge 香,令D海蠣粒粒都好香甜。鮑魚紅燒肉:好細心嘅安排👍🏻有蠟燭係底熱住,咁D紅燒汁就唔會「瓊」左!加分位 睇圖都見到五花腩層層分明👍🏻佳品👍🏻鮑魚割花好細緻,所以鮑魚同腩肉都入曬味👍🏻芋香鴨:D鴨肉淹入味,仲撕到一絲絲,加上芋泥包裹住再炸!一個菜,食到炸得酥脆,芋泥綿密,鴨肉絲絲鮮味。仲好有層次嘅心機菜👍🏻冰心炸榴連:好大舊榴連肉🤩而且外脆內軟,外熱內冷,作為飯後甜品👍🏻一流成餐飯感受到D餸全部都係心機菜,每個菜都好多功夫,而且連上菜嘅店員都極細心講解一下最佳食法!我覺得呢餐飯係一種享受🤩😌好正

我哋2個人叫左4餸1甜品🤤

辣子鮮海蠣