2022-09-10
Acquasala中環蘇豪伊近利街13號地下及閣樓Spaghetti Carbonara $160煙肉相當酥脆可口,白汁味道好濃郁,意粉麵質亦都好煙韌,口感好creamy,好正宗嘅意大利風味,同坊間帶港式口味有唔一樣嘅色彩,會比較味重一改港人偏清淡,正宗意大利菜嘅質亦都偏濃稠啲。Braised Beef Cheeks $170呢個牛肉非常細嫩,即使係經過較長時間烹煮,都唔會令到牛肉有老韌嘅感覺,但係又不失夠火候嘅風味,燜到好淋好有口感,極奇入味,肉質真係非常絲滑,入口化開,濃郁嘅肉汁喺肉之間滲出,油香味好夠又唔膩,非常好味!Tiramisù $98用咖啡杯裝嘅Tiramisù相當别緻,芝士味濃郁,好細滑,咖啡味同朱古力味都好香濃,非常sweet!Chocolate Salami $98呢個甜品朱古力味特濃,口感鬆脆,非常適合做飯後甜品!
中環蘇豪伊近利街13號地下及閣樓
Spaghetti Carbonara $160
Braised Beef Cheeks $170
Tiramisù $98
Chocolate Salami $98
呢個甜品朱古力味特濃,口感鬆脆,非常適合做飯後甜品!