餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2024-04-19 1059 views
鍾意食餃子嘅餃控們可能都食過呢間餃子店,佢哋越開越多分店,近排發現屋企附近都就嚟開😍 今次去咗中環店,試咗兩款餃子,仲有雲吞,餃子大大隻,好有滿足感!🔸至尊松茸豬肉餃 $80(8隻)呢度嘅招牌餃,必叫!雖然比其他款式餃子貴,但用料靚同好足料,都值呢個價!松茸餃湯餃跟咗一碗狀元九鼎湯,餃子係灼熟,湯另上,所以餃子皮仍然保留到個煙韌度,唔會腍晒!豬肉餡好多,食到啖啖松茸味,感覺好健康又夠飽!點埋松茸醬一齊食更加滋味!個湯感覺比另一間分店淡啲,濃啲更好飲~🔸香煎軟心芝士餃 $58 (7隻)呢度嘅芝士煎餃都好好味!食到好多芝士🧀,入面仲有粟米增加口感!餃子皮煎得香脆,又唔算好油膩👍🏻🔸重慶鮮肉雲吞 $44 (12隻)揀咗小辣,雲吞係細細隻,餡有豬肉同木耳,加埋辣辣地嘅湯一齊食,幾惹味!🔸上湯松茸時蔬 $35食得健康啲叫咗個菜,菜心大大條,幾鮮甜~ 🔸蜂蜜檸檬薏米水 $28/支足料好飲,微甜,加咗檸檬幾開胃~

🔸至尊松茸豬肉餃 $80(8隻)

🔸香煎軟心芝士餃 $58 (7隻)

🔸重慶鮮肉雲吞 $44 (12隻)

🔸上湯松茸時蔬 $35
食得健康啲叫咗個菜,菜心大大條,幾鮮甜~

🔸蜂蜜檸檬薏米水 $28/支
足料好飲,微甜,加咗檸檬幾開胃~

• 香煎軟心芝士餃
  • 至尊松茸豬肉餃