Hiring
$20,000-$23,000
$17,000-$19,000
$21,000+
2024-02-03 2021 views
📍 四面泰最近,一間人氣泰式火鍋係沙田新城市首開分店,主打每日新鮮自家熬製嘅泰式湯底,深受大眾歡迎~😇餐廳環境潔淨,掛滿多盞吊燈,氣派十足💡位置亦都相當寬敞,有大量卡位,坐得好舒服😝✨午市一人火鍋套餐✨ $98 (優惠價)分店推出新張優惠,連星期一至星期五既11:30至17:00都可以以優惠價食到火鍋套餐😉成個套餐都相當豐富:有齊主食、肉類、特色湯底、主料、配菜同飲品,午餐嚟講真係豐富十足!🍤醬料費 $15 每人都會收取醬料費,包咗手工醬料同泰式蝦片~手工醬料有三款:青檸醬、酸辣醬同椒麻豉油;另外,蝦片食落似係新鮮炸起,唔會覺得有油益味😆🍲湯底 * 🐥椰奶雞湯鍋我揀左雞湯既湯底,仲撈到好多雞件!雞肉嫰滑,影咗咁耐相都冇話變到鞋口🤣椰奶味濃,飲落清甜,未開餐已經飲咗幾碗😋* 🦐秘製冬陰功鮮蝦鍋朋友就揀左冬陰功,酸辣味出,更加食到濃郁嘅香茅味;用鮮蝦熬製而成嘅湯底,酸酸甜甜好開胃🥩美國嚴選牛板腱同朋友都係揀咗牛板腱,份量大概係四大片,質素唔錯!牛肉紋理清晰,上枱時亦冇血水,煮熟之後,肉質依舊鮮嫩~💫主料🐷潮州豬肉卷豬肉卷正常發揮,切得薄身,但煮熟之後冇縮水🦐鮮活海蝦有兩隻海蝦,肉質唔錯,蝦
📍 四面泰

午市一人火鍋套餐

✨午市一人火鍋套餐✨ $98 (優惠價)

炸蝦片

美國嚴選牛板腱

🥩美國嚴選牛板腱

💫主料
🐷潮州豬肉卷
豬肉卷正常發揮,切得薄身,但煮熟之後冇縮水
🦐鮮活海蝦
有兩隻海蝦,肉質唔錯,蝦肉結實,食落幾彈牙~

🍲火鍋配菜
* 🥡蜂巢豆腐
豆腐幾特別,呈蜂巢狀~完美地吸收曬湯汁!
* 🥬時令蔬菜
蔬菜款式多樣,有生菜、菜心、娃娃菜,每樣都有2-3片;仲有番茄、金針菇、菇~
香茅雞翼

🐥香茅雞翼 $48
炸到香脆!炸粉絕對唔厚👍🏻連埋啲辣椒仔同香茅一齊炸至乾脆,滿滿既香茅清香😇最貼心既係切成單骨雞翼再去炸,食起上嚟好方便!

沙爹雞肉串

🍢沙爹雞肉串 $36
雞肉肉質嫩滑,而個沙爹醬汁絕對係靈魂既醬料!沙爹味道好濃郁,連埋啲花生粒🥜增添左唔少口感😋不論係味道👅抑或係擺盆都好有心思😇

🥥招牌椰皇凍 $58
椰奶凍絕對係必食,味道香濃而且質感細滑😆份量亦超級多!同朋友share都食唔曬😖餐廳堅持每日新鮮制作,確保啖啖清甜~

泰式芒芒碌碌  &  泰式手標啵啵奶茶

🥭泰式芒芒碌碌 (套餐加$28)
即係楊枝甘露🤣配料有西柚、西米、椰汁同芒果粒粒,好似食緊甜品😽

🧋泰式手標啵啵奶茶 (套餐加$28)
奶茶口感順滑,珍珠好煙韌!飲落唔會太甜,味道啱啱好🫶

⭐️好味指數:9.5/10

📍 四面泰•火鍋 (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓708號舖

#沙田 #新城市廣場 #四面泰 #泰國菜 #邊爐 #火鍋 #椰奶雞湯煲 #thai #food #hkfood
炸蝦片
美國嚴選牛板腱