2024-07-12
已經食過既永年車仔麵,今日經過佐敦分店又想食😆 果然係美味既車仔麵專家‼️ 餐廳重有不少港式懷舊美食,如鐵板餐、蝦多士、焗豬扒飯🇭🇰🇭🇰佐敦分店仲有靚靚嘅打卡位,和送明信片活動❣️呢度既食材用料和味道都保持水準,每次去都係咁高質好食,而且價錢親民😋👍👍❣️平日晚上來都坐滿人!車仔麵餸既款式有好多選擇,而且係分別醃入味先加落麵底,好入味👍❇️招牌麵🐷🥕🍜有齊豬腸,豬紅、蘿蔔、魚蛋,仲額外加咗紅腸豬腸幾肥美,洗得乾淨,蘿蔔好清甜米線超級順滑彈牙!車仔麵湯底濃厚,醬汁揀咗咖喱辣汁,微辣嘅味道啱啱好,好香辣得幾過癮🤪❇️四寶麵🐷🐷🍜豬腸、蘿蔔,豬紅、豬皮滿滿港式味道嘅美味😋整體嘅餸都醃得好入味,特別好鍾意佢嘅豬紅‼️餐廳嘅秘製麻辣醬十分出色,麻味十足,辣度我揀咗微辣亦啱啱好,令成個湯底口感豐富😋最後臨走仲買咗樽裝麻辣醬🌶️🌶️❇️ 蠔油菜心🥬菜心都有得揀軟硬度,好細心,會份量唔少都好新鮮,送車仔麵一流❇️白桃多多🍑🍑呢個特飲非常好味🤩益力多加上粒粒白桃果肉,唔會太甜,清新解渴爽口,推薦‼️❇️熱柚子蜜,正常不過不失🍋📍永年士多 (香港逸東酒店) (佐敦)佐敦彌敦道380號香港逸東酒店地下1號舖#廟街 #油麻地警局 #
佐敦分店仲有靚靚嘅打卡位,和送明信片活動❣️
❇️招牌麵🐷🥕🍜
有齊豬腸,豬紅、蘿蔔、魚蛋,仲額外加咗紅腸
豬腸幾肥美,洗得乾淨,蘿蔔好清甜
米線超級順滑彈牙!
❇️四寶麵🐷🐷🍜
豬腸、蘿蔔,豬紅、豬皮
滿滿港式味道嘅美味😋
整體嘅餸都醃得好入味,特別好鍾意佢嘅豬紅‼️
最後臨走仲買咗樽裝麻辣醬🌶️🌶️
❇️ 蠔油菜心🥬
❇️白桃多多🍑🍑
❇️熱柚子蜜,正常不過不失🍋
📍永年士多 (香港逸東酒店) (佐敦)
佐敦彌敦道380號香港逸東酒店地下1號舖
#廟街 #油麻地警局 #油麻地 #油麻地美食 #香港美食推介 #車仔麵 #永年士多 #港式 #港式車仔麵 #美食推薦