2021-07-12 76 views
大圍最近開左間川菜館,原來已經有好多間分店!坐底之後scan QR code點菜,之後就會有侍應拎張單俾你,登記會員會有折扣添。菜式多元化,除左主打菜酸菜魚、仲有水煮牛肉、口水雞、小龍蝦、麻婆豆腐等。見得隔離枱碟酸菜魚咁大碟,我同個frd驚食唔晒,所以淨係叫左酸菜魚加寬粉。酸菜魚可以揀唔辣、小辣、中辣同大辣,第一次食就試下小辣先。上菜後見到上面舖左好多辣椒,但食落又唔算太辣,加埋花辣,會有麻既感覺,好過癮。D魚切到好大塊,好滑身,酸菜分量好多,食極都食唔完咁,仲有雞髀菇添。不得不提就係寬粉,又滑又彈牙,索晒湯汁夠晒味。鍾意食酸辣既朋友唔好錯過啦!

酸菜魚可以揀唔辣、小辣、中辣同大辣,第一次食就試下小辣先。