2019-08-23
由於打賭輸左,呀Sir要請晒我地食飯。yo~✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻 又飲茶?唔好啦,無啲新意。食西餐,我地成20人好似會食左呀Sir隻車咁。。🚗🚗🚗。有同事提議食北京老家,我雖然唔知係乜又無食過,不過都大叫左聲「好!」有得食,有人諗埋唔係仲揀下嘛。😂😂😂😂20個人分2圍坐,10人一枱點叫好?我地就叫左一個4人餐同一個6人餐。(*2枱)。。基本上一坐低就上晒菜。。何其壯觀。😂😂😂 先飲啖湯,唔太濃味,但有好多瘦肉,我覺得幾好飲,應該得好少味精,最後飲左4碗。🤪🤪👍🏻👍🏻再來就食下啲餸,糖醋排骨,唔會太酸,我覺得幾好食,北京的雪,原來係賽磅蟹,好滑好香,加啲醋再試下先。。隻醋太酸啦。。破壞左啲雪❄️❄️。雞絲粉皮同其他粉皮類食品okay 幾好食。👍🏻👍🏻 醉雞酒味唔重好嫩,腐皮卷好脆又唔油膩。茄子我無食呀,燒豆腐我覺得個汁太濃,不是我杯茶,四季豆都好嫩唔老。。其實啲小菜都幾啱我口味。👍🏻👍🏻試下啲飯麵先,炒麵okay,少少似粗炒,但麵係扁身,我覺得無咁油,炒飯就普通,不過個set色左,所以無得揀。其實呢度真係幾食,同本身諗住4人餐既小菜都係4人份量,但點知份量好足,10個人食平均一個餸夾到2-3 r
其實呢度真係幾食,同本身諗住4人餐既小菜都係4人份量,但點知份量好足,10個人食平均一個餸夾到2-3 round 。👍🏻👍🏻👍🏻 係唔正宗就唔知,不過幾好食就係真嘅。👍🏻👍🏻😂😂