2022-12-26
留肚食糖水試呢間新嘢!諗住挑戰自己 試招牌糖水~眾所週知我就唔食中式糖水,見天氣凍凍地我今次居然唔揀冰試研磨芝麻糊!聞說用咗日本黑白金三種芝麻,開心果糊又係意大利西西里開心果慢磨,一於比下佢同太子綠口水邊間好食啲🤣龍眼冰同榴槤冰都一於一次過叫哂嚟試!揀呢間餐廳最好係糖水可以揀少糖/加錢揀代糖,因為屋企人唔係可以任性食甜品嘅關係,真係要小心挑選!由於兩碗中式糖水都加左錢用代糖減輕罪惡感,點知一秒後悔🥲我係完全食唔到本來麻麻地中式糖水嘅我,最後友人同我換咗碗榴槤冰🤣仲要追加糖水落碗芝麻糊度🤣🤣🤣喂 sor呀 以後叫糖水真係要制止我🤣🤣開心果露我都唔太like 🙈食緊糊仔咁呀真係👋🏻👋🏻但試完我哋都覺得太子嘅開心果糊比較好食冰果然比較對口味,只可惜聰嫂嘅太出色,價錢仲抵好多,唉😮💨 冇辦法啦
諗住挑戰自己 試招牌糖水~
龍眼冰同榴槤冰都一於一次過叫哂嚟試!