5 day(s) ago
今晚搵左間好chill既居酒屋和幾個同事一齊去飲杯🍶,圍爐呻下返工野🤫 勁放鬆😛,食物都一樣精緻👍🏻講下個Sake🍶先屬於中辛口,勁清甜又易入口,唔會太辣,啱晒我地幾個女仔既口味😗 而用黎送酒最夾既就係🤤➡️炸魷魚鬚,酥脆可口,嫩滑又彈牙,同🍶就是完美的配搭🙌🏻另外仲叫左一個🤤➡️一遊沙律🥗做前菜,上面白色既係小丸子,仲有d珍珠奶茶既珍珠,口感煙靭幾過癮😆然後就是🤤➡️白魚片刺身,師傅嘅刀工真係好,切得超薄,記得要點佢哋自家製嘅酸汁🫶🏻,味道昇華超開胃👍🏻而我最鍾意既係🤤➡️海膽吞拿魚壽司🍣,超好食,海膽好鮮甜,面層仲有吞拿魚包住吞拿魚蓉,真係好正呀😛仲有🤤➡️鐵板蠔都好好食,肥美又Juicy😝,名副其實外焦内嫩,冇得輸🙌🏻之後仲叫左個🤤➡️海膽炒飯,一上枱香噴噴,炒飯嘅質感乾爽,鮮味十足之餘亦都好惹味😋最後我哋各人仲嗌多咗一杯梳打(有巨峰乳酸,蜜桃,荔枝和柚子),一個字:爽🤭🙌🏻
講下個Sake🍶先