2021-03-20 542 views
#bakehouse 係我近期最愛的麵包店🥰之前一直聽人講話要排好長龍仲有人話要早D去🧐如果唔係就得翻好少嘅選擇睇翻資料顯示原來bakehouse係由前四季酒店嘅餅廚Greg👨🏻‍🍳開咖中環分店座落於Soho區只需要乘搭中環半山扶手電梯就會去到😉搭到邊個位?你個鼻👃🏻會話到俾你知咖啦點解?因為離遠都會聞到超級香嘅麵包味🤤話說我今日終於去咗朝聖啦😍去到嘅時候係完全唔使排隊直入就得🤩我真係非常lucky因為佢仲有好多麵包,donut同tart可以揀不過我今次剩係買咗最出名嘅蛋撻- Sourdough Egg Tart - $12 per pcs我買嘅時候仲係熱辣辣咖一啖咬落去就已經feel到層酥皮好鬆化每一層都好薄好脆牛油味又超濃🥚蛋個個部分亦都唔會太甜食落去個感覺有d似燉蛋兩者配合得好好絕對好食過出面嘅葡撻另外佢每一個egg tart都會焗到有少少燶但其實係想營造到個面有焦糖嘅感覺後來我先發現原來egg tart每人最多只可以買12個可能真係太出名了🥰‼️最後提提大家‼️中環店只做takeaway 如果想堂食就一定要去翻灣仔分店啦😜
#bakehouse 係我近期最愛的麵包店🥰

話說我今日終於去咗朝聖啦😍
去到嘅時候係完全唔使排隊
直入就得🤩
我真係非常lucky

因為佢仲有好多麵包,donut同tart可以揀
不過我今次剩係買咗最出名嘅蛋撻

中環店只做takeaway
如果想堂食就一定要去翻灣仔分店啦😜
2021-03-19
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Sourdough Egg Tart
Sourdough  Egg  Tart