2022-09-09
隔左太耐冇食點心有啲掛住🤣去到都唔少人等緊位 都等咗幾個字先入得 店舖主打懷舊風味 裝修都十分有特色 有懷舊嘅公雞碗筷 別具心思▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀老馮金沙米皇腸🌟($32)外面係厚薄均勻既腸粉 包住脆米網春卷 入面既蝦🦐都好彈牙 口感好豐富 要趁熱食先食到脆卜卜既口感😛❀咖哩蒸魷魚🦑🌟($28)份量都多 🦑厚身不韌 咖喱味香濃 仲有面筋索汁😆❀鮮蝦腐皮卷($26)新鮮炸起 正常水準 入面真係得蝦 口感單薄 建議可加入其他材料🚁🚁🚁🚁🚁(可skip)❀老馮鮮蝦餃($33)好乾 同叮叮點心差唔多既感覺 大把茶樓整得好食過佢❀古法千層糕($26)見係傳統特色點心又未食過 叫黎試下 主要有咸蛋黃同椰絲 但個糕體太乾 幾失望😞❀鵪鶉蛋燒賣($28)實不相暪 可能唐記仲好食啲又平啲 瘦豬肉吾夠香兼無乜味 都係偏乾🚁🚁🙌🏻茶芥每位十元要求人齊入座 繁忙時段用餐一小時同不可加單 略嫌有啲太趕,冇咗休閒飲茶嘅感覺 加上無咩特別 所以應該都吾會再排隊食佢
▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃
❀老馮金沙米皇腸🌟($32)
❀咖哩蒸魷魚🦑🌟($28)
份量都多 🦑厚身不韌 咖喱味香濃 仲有面筋索汁😆
❀鮮蝦腐皮卷($26)
🚁🚁🚁🚁🚁(可skip)
❀老馮鮮蝦餃($33)
好乾 同叮叮點心差唔多既感覺 大把茶樓整得好食過佢
❀古法千層糕($26)
❀鵪鶉蛋燒賣($28)
🙌🏻茶芥每位十元