GREEN

2016-12-01 2810 views
滿心期望的high tea,點知。。無驚喜。。而且味道好一般。食物半咸半甜。一開始先嚟鬆餅,配牛油好味啲。仲有士多啤梨果醬,就一般。成個tea set就係咁啦。。第一層左邊開始係蕃茄凍渴(ok,香草味幾濃),泰式肉醬米通(good,不過唔覺泰式),三文魚蛋糕(三文魚ok),蟹肉撻(good,有鮮甜味)第二層,芝士火腿三文治(外表ok, 味道一般,個麵包好“煙刃“,法式大蝦酥盒(厚厚的酥,香香的菇喺中間,面有雪蝦,非常一般),黑醋蕉糖士多啤梨(個人覺得個味怪怪的),薄荷朱古力棒(因太飽,同俾個玫瑰慕士,搞到食唔到)第三層,迷迭香杏桃奶凍(杏桃好酸,一定要整個配合食),紅桑子泡芙,見到個顏色,已經唔大想食(味道一般),藍莓撻(粒粒藍莓都甜的,讚),最後係玫瑰慕士,如果喜歡花味濃的,一定鍾意,可惜我唔鍾意,食到打冷震。我杯茶。。。茶包茶,無咩特別。。

成個tea set就係咁啦。。
Tea set full set
第一層
第二層
第三層
我杯茶。。。茶包茶,無咩特別。。
杯茶。。
鬆餅