辛苦工作了一整年,來到12月Christmas,當然不可以虧待自己的肚皮。我和同事Lunch time 一行兩人,由中環走到上環PMQ,到達時中午十二點九,餐廳門外經已有着十多人的人龍。大概等咗20分鐘,終於可以入座一試Pici的功架!以手做意粉作招來的Pici,Lunch menu $148 有一款Starter,一款Pasta及一款Dessert。目標明確,當然唔可以放過! 前菜方面,我地揀左:Andrea’s Cold Cuts - Aged 18個月Parma 火腿,油花均勻,陳年鹹香,加上開始結成晶體嘅Parmesan cheese,當然係perfect match!Pasta 方面:Tagliolini (另加$28) - 賣相一流,香氣撲鼻。手做意粉嘅鮮黃,掛上truffle paste,牛油和葱頭,蓋上新鮮黑松露片,黑白紋理,美得像幅畫。總括而言以呢個價錢簡直冇得頂!
辛苦工作了一整年

前菜方面,我地揀左:

Pasta 方面:

總括而言以呢個價錢簡直冇得頂!
$200 (Lunch)