2023-10-16 69 views
又食燒肉啦😋😋 ,黃埔呢間分店夜晚好似少人啲,容易有位,叫咗每位$398嘅二人餐~ 首先上泡菜三點盛同沙律,沙律菜新鮮每人一份,泡菜盛就share食~塩味盛就有牛舌、雞肉同大蝦,當中大蝦超好食,大隻而且蝦肉好鮮甜,蝦頭仲有蝦膏,雞肉有彈性,牛舌厚薄適中,簡單鹽同黑胡椒調味已經好食~跟住就到主角牛肉,特上牛胸腹肉同黑毛和牛腹柳小排都好好食,靚油花易入口,板腱牛排不嬲係我鍾意食嘅部位,冇咁肥而且牛味香濃,和牛赤身就比較有咬口啲~另外叫嘅大判燒黑毛和牛西冷,睇啲油花就知幾肥美,入口即溶,店員有問使唔使幫手燒,點埋雞蛋更加好食~石燒泡菜鍋飯,首先趁熱撈勻啲配菜同飯,將啲飯推近鍋邊,等一陣就可以食到香脆嘅飯焦~每次都好期待呢度嘅甜品,係香滑嘅杏仁豆腐同雲呢拿味雪米糍,呢餐好滿意,滿足同高質素嘅燒肉~