2023-06-15
之前bookmark咗呢間意大利手工意粉,打去店員都好有禮貌,可以訂枱。星期六嘅lunch set包餐湯,呢個菜湯用咗好多香料同豆,未必個個可以接受個味,個人覺得餐湯再熱啲會更好味叫咗一個貓耳朵,但個汁係蕃茄底,有芝士同一啲辣嘅肉同香料。芝士同平日食嘅比較下,好少芝士味,整體只有一種煙過嘅辣味。個人唔太習慣個味道。另一個濶條麵都一樣係茄底,汁比平日食開嘅稀,完全唔creamy,無芝士,似家庭式嘅岀品,可能呢個就係地道意大利粉最後叫咗個甜品,呢個脆筒好硬,要分開黎食都要啲力。入面話有芝士,但食落係漬咗啲橙皮,配上creamy嘅厚filling,但我個人食唔岀芝士,而且唔太好糖漬橙皮。個人口味唔啱食,但小店有禮,有heart,個人都欣賞老闆將家鄉菜帶來寸金尺土嘅香港
最後叫咗個 甜品,呢個脆筒好硬,要分開黎食都要啲力。入面話有芝士,但食落係漬咗啲橙皮,配上creamy嘅厚filling,但我個人食唔岀芝士,而且唔太好糖漬橙皮。