2012-11-27 38 views
同屋企一行6人打食晚飯, 想舒服唔好迫, 咁就睇左中呢一日新搬遷既食店---南燒北鍋本身都無特別既期望, 雖然睇廣告睇得多,但實際未試過, 當然要步步為營啦呢間最好就係無限時…你坐到佢打烊都得, 傾多陣計都唔會有問題講正題了食物---食野最緊要安全, 所以叫d大路野一品鍋: 好足料, 眼見的, 有豬骨, 雞腳, 粉腸, 豬手(好多骨髎原), 咸菜, 粟米, 番茄…唔錯牛柳粒:係安格斯牛柳粒,入口即溶, 口感厚實,一D都唔"鞋", 鞋口即係虐待自己個口,佢唔鞋, 抵讚肥牛: 薄, 同埋鮮!其實如果厚, 我不如食牛扒,使乜打邊爐..而薄,正正係要碌一碌即食得個陣效果, 所以, fit!美國大桶蠔: 好大隻, 唔錯~響鈴: 好有豆香, 入口唔會成口油, 呢個真係抵讚!!<--叫左3次........四寶丸: 鯪魚丸, 梅菜豬肉丸, 墨魚丸, 蝦丸我最中意蝦丸, 以鮮蝦打成漿很彈牙, 好有蝦味; 豬肉丸有梅菜, 感覺健康D; 墨魚丸同鯪魚丸, 不過不失.仲有其他食物, 不過呢幾款堅正,所以真係重點推介, 其他食物就大家自己試下啦服務---正如開頭咁講, 今時今日既服務態度好多都唔夠,呢

講正題了

食物---
食野最緊要安全, 所以叫d大路野
唔錯

美國大桶蠔: 好大隻, 唔錯~

四寶丸: 鯪魚丸, 梅菜豬肉丸, 墨魚丸, 蝦丸

服務---
正如開頭咁講, 今時今日既服務態度好多都唔夠,

呢一間就真係一流

1.自動波加水
食全餐都未試過乾塘, 全程夠水碌, 比起好多唔識自動波要人叫先醒水, 呢間真係典範

2.撇油
食牛一定好多油, 食到咁上下, 成個湯底都變左啡啡黑黑咁,
但呢一間野, 夠膽搵人來幫你撇油, 將d牛油撇走晒, 食慾都返晒來

3.指導
大部份食店, d侍應都只係負責落單傳菜賣單然後收工
呢間就幫埋你jump野飲,
我見到隔離d食容唔知點樣配撘好咩, 佢地可以分享下比食客知
真係keep serving 而唔係純粹 serve 左就算

"今時今日咁既服務唔夠架...點先夠?學佢啦"
2012-11-10