位於廣東道嘅一間台灣牛肉麵,望到個門面都似係做大陸人生意,所以知道呢間鋪頭好耐,但一路都冇試過。突然間心血來潮真係想試吓,估唔到都幾有驚喜,味道都好唔錯。呢間台灣牛肉麵味道會比較偏重,因為我鍾意濃味嘅關係,所以我覺得OK。我哋兩個人叫咗兩碗面,分別係紅燒牛肉麵同四川擔擔麵。紅燒牛肉麵個湯底好香牛腩香味,麵質都唔錯,係比較硬身嘅。我最鍾意嘅係佢嘅四川擔擔麵,好香芝麻同麻醬香味,麵質好滑,非常惹味。另外小食都叫咗紅油抄手同糖醋茄子,紅油炒手裏面嘅肉質唔會好容易爛。另外糖醋茄子,酸酸甜甜,好開胃。所以真係估唔到,以為做大陸人生意嘅餐廳質素一定差,其實食物質素唔錯。
突然間心血來潮真係想試吓,估唔到都幾有驚喜,味道都好唔錯。

另外糖醋茄子,酸酸甜甜,好開胃。