2016-07-22 522 views
冬天都要食雪糕。飲凍野。。。夏天當然都可以去食雞煲啦!只要係好味的野,咩時候都值得去食!調味料調味的款式都很多!辣酒花螺雞煲 (半隻)小辣的雞煲有不同的香料,相當惹味!雞肉得滑嫩,完全吸收雞煲內的精華,雖然小辣對我黎講都有點辣,但只要係好味,就會一度叫辣,口又會不停食。食。食,這就是吃辣的樂趣!大部分雞煲內的雞食哂後,就可以麻煩店員加湯。。。十全大寶丸十全大寶丸共有五款,包括: 手打生拆蟹粉墨魚丸、手打三文魚子墨魚丸、手打黃金海膽黑墨丸、手打香煎鵝肝蝦丸及手打芝心牛丸,各款兩粒。我只係食左兩款,手打香煎鵝肝蝦丸。蝦丸非常彈牙,配合鵝肝,鵝肝的味道充斥著口腔,頗香口!手打芝士牛丸。手打的果然特別彈牙,加埋香濃芝士,是不錯的配搭!花枝片新鮮的花枝片,每片都薄薄的,輕輕在鍋中滾一滾,清甜爽口自創爆芝響鈴響鈴是即叫即炸,放在鍋中兩、三秒便可以食得。。半融香濃的芝士加上脆卜卜的響脆,絕對係芝士控必食之選!不過個人覺得有點油,但都可以值得一試!大咸檸七七喜加半粒咸檸檬,係解辣的幫手!
冬天都要食雪糕。飲凍野。。。
夏天當然都可以去食雞煲啦!
只要係好味的野,咩時候都值得去食!
調味料
調味的款式都很多!
辣酒花螺雞煲
辣酒花螺雞煲 (半隻)
小辣的雞煲有不同的香料,相當惹味!
大部分雞煲內的雞食哂後,就可以麻煩店員加湯。。。
我只係食左兩款,
花枝片
新鮮的花枝片,每片都薄薄的,輕輕在鍋中滾一滾,清甜爽口
自創爆芝響鈴
響鈴是即叫即炸,放在鍋中兩、三秒便可以食得。。
大咸檸七
七喜加半粒咸檸檬,係解辣的幫手!
2016-06-29
辣酒花螺雞煲