2024-07-11
兩個人食單點燒肉成日感覺好難叫野食 一碟肉已經唔平 想食多啲種類都唔得 所以我係好喜歡一啲盛盒/套餐 兩個人多啲款式都食到多啲款式 呢間新開嘅燒肉屋有套餐 亦有啲一人大滿足盛盒 就夠曬friendly🤤🤤🦪海鮮一人大滿足(原價$656 特價$459)睇落唔平 但睇完有咩料就知道好抵 鱔片4片 帶子2隻 開邊蝦2隻 甲羅燒配麵包 超大魷魚 夾夾埋埋都價值超過$500 雖然個名叫一人大滿足 但兩個人食都好滿足 必點🤤🤤菠蘿配原條橫隔膜200g($238)荔枝五花肉($88)咁燒肉都要叫肉嘅 比較特別係荔枝五花肉 五花肉包住成粒荔枝一齊燒 食落口感豐富之餘味道都豐富 甜甜鹹鹹 好有心思👻菠蘿原個上超震撼 橫隔膜嘅份量好多 我覺得夠4個人食 食完肉再食番菠蘿解膩 非常貼心🤓🤓士多啤梨乳酸($48)紅火龍佛手柑熊茶($68)飲品方面都係賣相味道俱存 價錢亦都算合理 我係飲士多啤梨乳酸 入面都有啲士多啤梨粒 好足料 而熊茶係會有隻熊喺飲品上面 唔會太甜 非常解膩😎最後特別一讚啲前菜無限refill之餘竟然有5款前菜咁多 除左常見嘅泡菜芽菜之外 仲有蓮藕片 茄子同埋蘿蔔 而且全部都醃得好入面 全個晚
🦪海鮮一人大滿足
(原價$656 特價$459)
菠蘿配原條橫隔膜200g($238)
荔枝五花肉($88)
士多啤梨乳酸($48)
紅火龍佛手柑熊茶($68)
最後特別一讚啲前菜 無限refill之餘竟然有5款前菜咁多 除左常見嘅泡菜芽菜之外 仲有蓮藕片 茄子同埋蘿蔔 而且全部都醃得好入面 全個晚餐感覺超豐富🥸🥸