燒肉屋 (清風街)

YAKINIKUYA (Tsing Fung Street)
前身為 “黑木亭居酒屋”
2025-01-10 464 views
.今次去天后清風街呢間新開嘅燒肉屋,食燒肉食到飽,價格親民,食材高級,前菜任添(重點:前菜竟然有麻醬牛舌‼️)真係任添,服務員好熱心過來refill😍 榨菜都好食,原來係自己醃👍🏻.🥩🥩薄切A5和牛常滿二人前🥗蟹將軍薯仔沙律薯仔沙律調味調得好好,蟹肉蟹籽好鮮甜,驚喜位係加咗粟米片,口感更豐富👍🏻.🥩🥩A5宮崎和牛牛薄切前腿肉配特製月燒汁咁薄身嘅牛肉蘊藏超級多油😍 一放落口就有滿滿油香,沾月燒汁食,更加滑不溜口🤤.🍒荔枝牛肩胛串串牛味好濃,肉質鮮嫩,配荔枝一齊燒,荔枝香增加咗牛肉嘅鮮甜,而且有6串咁多,超級飽肚😆.👅圓條厚切牛舌半條食親牛舌都係薄薄幾片,第一次成條牛舌放落去燒,呢間真係好足料😍原條放落去燒一陣再剪粒(剪完都係好厚),肉質厚實又爽口,推薦👏🏻.🐚蒜蓉牛油烤帆立貝帆立貝好鮮甜,芝士蒜茸夠惹味,平時通常配粉絲,但店員推介等芝士蒜茸熱熔後撈飯,呢個食法好新鮮,好香口,送飯一流❤️.🍗蜜糖燒雞翼燒烤點少得雞翼呢🤤 蜜糖燒雞翼真係大人同小朋友都鍾意食❤️除咗點蜜糖,配燒汁都好夾味🤤.🍓士多啤梨乳酸汽水之棉花雲朵好可愛的飲品❤️棉花糖像粉紅色雲朵⛅️還有蝴蝶結點綴🎀滿滿的少女心💕.🍍百香果菠蘿梳

🥩🥩薄切A5和牛常滿二人前

🐚蒜蓉牛油烤帆立貝

🍗蜜糖燒雞翼

🍓士多啤梨乳酸汽水之棉花雲朵
🍍百香果菠蘿梳打
輕甜酸爽的梳打,上面的是菠蘿冰🍍

🍨牛奶雪糕
最後以牛奶雪糕作結,雪糕碗也好可愛☺️
2025-01-08
$450 (Dinner)
2024-10-25 2247 views
燒肉屋 (天后清風街)朋友生日,我哋嚟咗食烤肉。✨✨✨蒜蓉牛油烤帆立貝 $158✨✨✨有兩種唔同嘅帆立貝,啱啱好四隻每人每款各一隻,可以拌啲紫菜白飯放喺牛油上面,之後放帆立貝上去燒烤。燒溶咗嘅時候,牛油同埋蒜蓉,會直接溶喺紫菜飯上面。帆立貝新鮮,紫菜飯就有牛油同蒜蓉嘅香味,非常好食。✨✨✨薄切A5宮崎和牛後腰 配 特製月見燒汁 (原價$24) $158✨✨✨和牛需要數10秒嘅時間快速咁樣喺爐上面燒烤,完成咗之後呢就點預先調製好嘅燒汁,有一種和牛壽喜燒嘅感覺!味道非常之新鮮肥美。✨✨✨法國生蠔🦪買一送一 $48 ✨✨✨呢個生蠔有啲creamy嘅感覺,非常之新鮮。✨✨✨A5和牛肉眼蓋及多種稀有部位 寶盒 七折 (原價$643 ) $459 ✨✨✨✨✨✨海中錦鯉梳打 $48✨✨✨呢隻有啲似波子汽水嘅感覺,有種深海嘅半透明藍色,入邊有好多好靚嘅金魚彩色糖,有好飲又好食又好玩。✨✨✨葡萄🍇愛梳打 $48✨✨✨有啲夢幻嘅提子愛梳打,有提子味甜甜地幾好飲。❤️呢一種好似去咗日本旅行嘅燒烤場嘅地方,有少少日系喎,非常適合同閨蜜朋友或者情人一齊嚟一個燒肉談心時間。環境:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
燒肉屋 (天后清風街)

朋友生日,我哋嚟咗食烤肉。

✨✨✨蒜蓉牛油烤帆立貝 $158✨✨✨

✨✨✨
薄切A5宮崎和牛後腰 配 特製月見燒汁

✨✨✨法國生蠔🦪買一送一 $48 ✨✨✨
法國生蠔

呢個生蠔有啲creamy嘅感覺,非常之新鮮。

A5和牛肉眼蓋及多種稀有部位 寶盒

✨✨✨海中錦鯉梳打 $48✨✨✨

✨✨✨葡萄🍇愛梳打 $48✨✨✨
葡萄梳打

有啲夢幻嘅提子愛梳打,有提子味甜甜地幾好飲。❤️

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Celebration
Birthday
薄切A5宮崎和牛後腰 配 特製月見燒汁
法國生蠔
A5和牛肉眼蓋及多種稀有部位 寶盒
葡萄梳打
燒肉屋的裝潢富有日本風味,適合放鬆和聚會的好去處,值得一試。我地試吓法國生蠔 Les Huitres St Martin,好新鮮,買一送一抵食,好大厚肉。薄刧A5宮崎和牛後腰配特製月見燒汁,肉質柔嫩至極,搭配特製的月見燒汁,為牛肉增添了幾分雅致。蒜蓉牛油烤凡立貝,凡立貝在炭火的烘烤下,蒜蓉與牛油的完美融合,職員教我哋將啲牛油蒜蓉汁撈飯一齊食,每一顆貝肉都吸飽了蒜香與牛油的精華,在口中留下持久的回味。超長日式牛仔骨,經過精心醃制,在烤制過程中,外皮變得焦香酥脆,而內部則保持了肉質的多汁與鮮嫩。叫咗兩杯無酒精飲品:海中錦鯉梳打 & 百香果鳳梨梳打。特別鍾意「海中錦鯉梳打」,個名好有意境,藍色飲品入邊放咗錦鯉型嘅軟糖,其色澤如海中的錦鯉一般鮮豔動人,每一口都是清涼與活力的結合。而“百香果鳳梨梳打”則以其熱帶風情吸引著味蕾,百香果的酸甜與鳳梨的香濃相得益彰,好飲又解渴。

2024-09-16
Type of Meal
Dinner
  • 超長日式牛仔骨
  • 法國生蠔
  • 海中錦鯉梳打
2024-09-28 2360 views
前菜+生菜無限添加做到好似韓國燒肉舖前菜有5款之餘仲可以無限添加,正!😍 大推泡菜,好脆,同埋個汁好岩我胃口,甜得嚟有啲辣,唔似平時餐廳食到嗰啲,有用心👍🏻菠蘿配原條橫膈膜 $239橫膈膜成條上好吸睛🤩 橫膈膜既肉質好鮮嫩,好快就會熟(可以自己調校火候+有鉸剪提供,真係好似韓國燒烤咁🙈) 可惜我哋燒耐咗,所以肉有啲韌,但係都無阻我哋品嚐,佢本身應該醃過,所以好入味,唔使點醬汁都夠味👏 菠蘿超級甜,可以解膩,就咁食又得,燒咗佢嚟食仲得😍味覺激賞3味生蠔 $1983款醬都好襯個生蠔,可以突出到生蠔既鮮味。生蠔唔腥,處理得幾好🫰✨4片爽脆白鱔片 $168呢個就係店員推介,佢哋話白鱔係每日師傅新鮮劏,咁梗係要試吓☺️ 有個幸運小插曲,其實我同朋友都冇燒過白鱔,唔識睇究竟點先熟。所以我哋厚面皮係咁問店員啲膳熟未🙈 好彩,店員都好Nice,唔介意我哋係咁問,仲幫我哋燒咗一陣,教我哋點樣睇熟左未🤣 原來白鱔都真係冇咁快熟,要等啲肉變到完全唔透明先得。同埋陳皮就好易熟,所以擺多啲時間燒膳肉就會好啲👍🏻 而白鱔都真係好新鮮!外皮酥脆,膳肉厚身嫩滑同埋唔會有浸泥味 (代表真係燒熟)。記得燒到一半仲可以搽佢哋
前菜+生菜無限添加

菠蘿配原條橫膈膜 $239

味覺激賞3味生蠔 $198

4片爽脆白鱔片 $168

而白鱔都真係好新鮮!外皮酥脆,膳肉厚身嫩滑同埋唔會有浸泥味 (代表真係燒熟)。記得燒到一半仲可以搽佢哋特製嘅鰻魚汁,令到佢哋更加惹味(搽多幾次都冇問題㗎)🤤

士多啤梨乳酸汽水之棉花雲朵(不含酒精) $68
呢個真係打卡飲品,靚到☺️士多啤梨加乳酸絕對冇伏啦,同埋佢唔會好甜,乳酸味又唔會好稀,本身汽水配燒肉啱晒,記得撈勻個底再飲,爽!✨

葡萄愛梳打(不含酒精) $58
一樣,食燒肉一定要飲呀。提子嘅甜味再加梳打嘅清爽感,食燒肉一定要飲呀,飲完透心涼😙

仲有仲有!我見到餐牌佢有一啲燒肉生日蛋糕、花束同埋禮盒可以預訂,好似幾特別,收燒肉花你試過未呢?🤣🤣🤣 有得收花之餘又有得食,另一半一定冇得話你嘥錢啊🤣男朋友見到歡迎認投🙊 有興趣可以一試,然後話返俾我知值唔值得推😆🙈

結論
🫰店員好友善,有咩直接問就得
🫰食物質素唔錯🤤
呢個份量夠一個細食+一個中間大食嘅人😂

好味度:8/10
回頭度:8/10

🎡餐廳資料
餐廳名稱:燒肉屋
餐廳地址:天后清風街10號清風大廈地舖
營業時間:星期一至日 12:00-15:30 & 17:30-23:00
  • 爽脆白鱔片
2024-09-27 2132 views
已經好耐冇過嚟清風街啦,一路都知道清風街好多正餐廳,今日同朋友喺附近經過見到呢一間燒肉店,喺門口已經聞到陣陣燒肉嘅香氣,就俾佢吸引咗入去試一試。餐廳有個午市商務二人餐$399好抵食喎,就一於揀呢個。包沙律、兩個定食燒肉同埋飲品、甜品。坐低冇店員就為我哋送上前菜同埋湯。前菜都有三款非常之吸引,有自家製海帶、韓式泡菜同埋麻油芽菜。八爪魚柚子醋沙律八爪魚肉煙靭爽口,而且帶有海水鹹香,爽脆嘅沙律菜,口感極佳。而且柚子醋沙律汁清新,食起嚟更加之開胃。定食嘅話,我揀咗個角切魚生飯。因為諗住夏天天氣咁熱,食個凍既魚生飯,會更加消暑。而且又有燒肉所以唔想食啲咁熱嘅嘢。呢個角切魚生飯,你睇吓裝得幾滿!材料好豐富喎,有玉子燒、八爪魚粒、三文魚粒同青瓜粒,仲有一大堆蟹籽鋪喺上面。我最鍾意撈埋少少Wasabi一齊食,食起嚟更加刺激。最鍾意佢啲蟹籽爽脆爆汁,食起來更添鮮味。另外個主食叫咗呢個果汁雞肉雞肉已經預先精心醃製好。果汁醃製雞肉更加入味,而且肉質經過果酸嘅醃製後,更加之嫩滑。套餐內嘅超長牛仔骨上枱已經好吸睛,擺盤用心,個牛仔骨長過我哋嘅手臂。呢個燒肉嘅樓非常夠火,燒起肉上嚟更加快熟,啱晒我呢一個心急人!燒

餐廳有個午市商務二人餐

坐低冇店員就為我哋送上前菜同埋湯。

八爪魚柚子醋沙律

定食嘅話,我揀咗個角切魚生飯。

呢個角切魚生飯,你睇吓裝得幾滿!

另外個主食叫咗呢個果汁雞肉

套餐內嘅超長牛仔骨
上枱已經好吸睛,擺盤用心,個牛仔骨長過我哋嘅手臂。

燒過既肉更惹味,牛仔骨肉質軟滑,油脂重,好味道,加埋套餐入邊嘅紫菜飯,真係好好下飯成碗食晒。

午餐可以坐低同朋友慢慢傾偈食,享受過程。餐廳抽風設備做得好,食完都唔會有陣味。
2024-09-26
$200 (Lunch)
6 day(s) ago 0 views
今日同朋友發掘咗一間街角嘅燒肉屋,佢喺天后清風街唔太起眼,但係一入到去都幾有燒肉屋嘅氣氛,同朋友一齊食應該會幾開心。一去到嘅時候即刻會上幾款前菜,而且仲有生菜包俾你包住啲肉減低油膩感🥳💫A5宮崎和牛稀有三角腩油脂感比較豐富,建議包生菜或者同蒜片一齊食會清新啲,肉味幾好。💫香蔥薄切長牛舌切到超級薄嘅牛舌入面包住少少香蔥,呢個配搭好食,燒一陣好快就有得食。💫豬頸肉豬頸肉切到幼條,冇乜醃料,所以要自己點汁。💫流心熔岩蛋三文魚飯流心蛋加上三文魚上面再有啲沙律醬撈埋一齊食幾惹味。💫士多啤梨乳酸汽水の棉花雲朵我拎起睇落好靚,上面有粉紅色嘅棉花糖,仲有啲蝴蝶結糖,飲落就係士多啤梨味乳酸。💫百香果荔枝梳打呢個唔會太甜,酸酸哋幾清新。

💫A5宮崎和牛稀有三角腩
💫香蔥薄切長牛舌

💫豬頸肉
豬頸肉切到幼條,冇乜醃料,所以要自己點汁。

💫流心熔岩蛋三文魚飯
流心蛋加上三文魚上面再有啲沙律醬撈埋一齊食幾惹味。

💫士多啤梨乳酸汽水の棉花雲朵

💫百香果荔枝梳打
呢個唔會太甜,酸酸哋幾清新。
2025-01-26 0 views
清風街好多餐廳大家都知道啦今日甩到店舖 幾旺場 即刻入去試試唔使用腦諗既二人餐最岩我啦叫左"薄切A5和牛常滿二人前👫🏻🧡"✏️蟹將軍薯仔沙律份量十足既沙律前菜! 🉐A5宮崎和牛薄切前腿肉配特製月燒汁肉質嫩滑 油脂均勻加試上月燒汁 更加鮮美多汁🉐荔枝牛肩胛串 估唔到牛肩胛肉與同荔枝的搭配出人意料咁和諧牛肉加試上荔枝既甜同多汁 風味非常獨突🉐原條厚切牛舌大推!!!牛舌超級厚!厚得來肉質緊實彈牙!! 必點!🉐蒜蓉牛油烤帆立貝 -帆立貝搭配蒜蓉同牛油的味道香濃 仲附有白飯加埋上去煮一煮吸收晒d精華✏️蜜糖燒雞翼正常燒雞翼✏️雪糕一球✏️百香果荔枝梳打 🩷士多啤梨乳酸汽水の棉花雲朵呢杯搭配狙棉花雲朵糖視覺效果非常可愛

清風街好多餐廳大家都知道啦
今日甩到店舖 幾旺場 即刻入去試試

唔使用腦諗既二人餐最岩我啦

叫左"薄切A5和牛常滿二人前👫🏻🧡"

✏️蟹將軍薯仔沙律
份量十足既沙律前菜!

🉐A5宮崎和牛薄切前腿肉配特製月燒汁
肉質嫩滑 油脂均勻
加試上月燒汁 更加鮮美多汁

🉐荔枝牛肩胛串
估唔到牛肩胛肉與同荔枝的搭配出人意料咁和諧
牛肉加試上荔枝既甜同多汁 風味非常獨突

🉐原條厚切牛舌
大推!!!牛舌超級厚!
厚得來肉質緊實彈牙!! 必點!

🉐蒜蓉牛油烤帆立貝

✏️百香果荔枝梳打
🩷士多啤梨乳酸汽水の棉花雲朵
呢杯搭配狙棉花雲朵糖
視覺效果非常可愛
A5宮崎和牛牛薄切前腿肉配特製月燒汁和牛好好味 入口即溶😋店員溫馨提示我地油脂分泌高😊建議我地唔好燒好耐🤣個肉質上乘加上特製月燒汁 就好似食緊日本既味道呀😋蒜蓉牛油烤帆立貝第一次見日式燒肉配飯😀職員話係參考左港式蒜蓉蒸粉絲既做法🤣將飯加入燒好左既蒜蓉牛油帆立貝個味道更加一流😆荔枝牛肩胛串串牛味重😆然後再加埋荔枝既清甜😀 呢個組合好正😋原切厚切牛舌半條牛舌係原條厚切 好足料😆口感非常之好😀加埋鹽同黑椒令人回味再三😊蜜糖燒雞翼已經去哂骨😊仲要有個小掃俾我地燒完加蜜糖😊成件事好貼心😆肉質唔錯 朱古力及牛奶雪糕個甜品為我地成晚畫上圓滿句號😋食完咁多肉之後 可以好好解膩😊百香果菠蘿梳打 & 波子乳酸汽水之棉花雲朵上面有塊菠蘿冰😍 野飲酸酸甜甜😉 幾開胃😝少女心大爆發🥰波子汽水上面有棉花糖 😆仲有蝴蝶結點綴 😍真係好IG able☺️

A5宮崎和牛牛薄切前腿肉配特製月燒汁

甜品為我地成晚畫上圓滿句號😋食完咁多肉之後 可以好好解膩😊

百香果菠蘿梳打 & 波子乳酸汽水之棉花雲朵
上面有塊菠蘿冰😍 野飲酸酸甜甜😉 幾開胃😝
2025-01-22 0 views
今日嚟到位於天后嘅燒肉屋食飯,雖然今日係平日,但係嚟到餐廳嘅時候都已經差唔多滿座咁滯。餐廳嘅佈置非常之有心思,係牆壁上仲貼咗唔少海報添。薄切和牛常滿二人套餐蟹將軍沙律蟹肉撈埋薯仔之後,令到薯仔更加容易入口,份量適合同朋友share。和牛肉眼和牛肉眼已經預先經過調味,只要稍為煎少少,已經好好味。厚切牛舌依家個牛舌份量非常之多,亦都好厚切,不過煎嘅時候就要小心,因為本身切得好厚,唔係咁容易燒得熟。牛肩胛串牛肩胛嘅數量都幾多,有香濃嘅牛肉香味。蒜蓉牛油帆立貝帆立貝配上牛油同蒜蓉之後,味道更上一層樓。蜜糖燒雞翼餐廳已經預先處理過少少,令到燒嘅時候更加方便。整體嚟講,我覺得今餐嘅肉類質素都幾高,加上燒完之後仲有一陣陣炭火嘅香味,唔怪之得平日都咁多人嚟幫襯啦。

餐廳嘅佈置非常之有心思,係牆壁上仲貼咗唔少海報添。

薄切和牛常滿二人套餐
蟹將軍沙律

和牛肉眼
和牛肉眼已經預先經過調味,只要稍為煎少少,已經好好味。

厚切牛舌

牛肩胛串
牛肩胛嘅數量都幾多,有香濃嘅牛肉香味。

蒜蓉牛油帆立貝
帆立貝配上牛油同蒜蓉之後,味道更上一層樓。

蜜糖燒雞翼
餐廳已經預先處理過少少,令到燒嘅時候更加方便。

薄切A5和牛肉常滿(二人前)🦀蟹將軍薯仔沙律薯仔沙律食落啖啖蟹肉,外面仲鋪滿卜卜脆既蟹籽及粟米片,口感層次豐富。🐮薄切A5宮崎和牛肉眼配特製月見燒汁大大塊油脂分佈平均既薄切和牛,牛肉呈大理雲石紋,只需要每邊燒3-4秒就食得啦,燒落先知牛肉充滿油脂香,沾埋蛋黃月見燒汁一啖放入口,口感滑溜肉味濃郁。🥩荔枝牛肩胛串串一份有六大串,牛肉包住粒粒荔枝肉,牛肉軟嫩荔枝肉既香甜剛剛好,食落唔會好油膩,反而感覺滑新。🍖原條厚切牛舌一般出面食到既牛舌多數都係薄切,今次原條厚切牛舌放落去燒,建議各位煎香兩邊後剪開一粒粒再燒到甘香,食落爽彈肉香juicy。🧄蒜蓉牛油烤帆立貝帆立貝加左蒜蓉牛油拎去燒,燒落已經香噴噴,店員仲建議加入飯撈埋一齊食,一啖食落就知邪惡到爆阿。🍗蜜糖燒雞翼雞翼一份足足有五隻,師傅好貼心咁係雞翼中間開邊,令到燒既時候熱力能夠平均滲入雞翼中,令到雞翼能夠燒到外皮金黃焦脆之外,內裏雞肉依然保持嫩滑嘅質感,而且仲可以喺雞翼表面搽上蜜糖,食落甜甜地幾惹味。🥤波子乳酪汽水之棉花雲朵乳酸味嘅波子汽水配埋淺藍色嘅棉花糖,飲落酸酸甜甜,開胃得來打卡啱晒。🥤葡萄愛梳打巨峰提子味嘅梳打飲落清新可口,燒肉or

薄切A5和牛肉常滿(二人前)

🦀蟹將軍薯仔沙律
🐮薄切A5宮崎和牛肉眼配特製月見燒汁

🥩荔枝牛肩胛串串

🍖原條厚切牛舌

🧄蒜蓉牛油烤帆立貝

🍗蜜糖燒雞翼

🥤波子乳酪汽水之棉花雲朵

🥤葡萄愛梳打
巨峰提子味嘅梳打飲落清新可口,燒肉order返杯就啱晒啦。

2025-01-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
燒肉屋 (天后) 薄切A5和牛常滿—-二人前 ($699) 今次我地點左呢個二人套餐,跟餐會上一墊配菜前菜。蟹將軍薯仔沙律A5宮崎和牛薄切前腿肉配特製月燒汁一上枱就俾佢既油花驚艷左,店家好貼心咁放左個牌仔,提醒我地每邊只要燒幾秒就食得。點一點月燒汁(即係壽喜燒汁加蛋,點之前記得要將蛋打發開),一食落口,果然好順滑,大大片好有滿足感!荔枝牛肩胛串串(6串)牛味濃濃,配上荔枝既甜味,正!原條厚切牛舌本身好少食牛舌,今次第一次自己燒厚牛舌,發現比想飲中好食。即使我同朋友燒得唔太好,好似燒到過曬火咁,口感依然係爽口唔會柴乾,有牛味,推!蒜蓉牛油烤帆立貝燒完海鮮味牛油味加埋啲飯,又香又唔肥膩蜜糖燒雞翼合符想像既好食,燒完仲好有肉汁雪糕用黎做燒肉收尾一流海中錦鯉梳打士多啤梨乳酸流打 兩款飲品都不含酒精,味道唔會太甜太假,好飲!
燒肉屋 (天后)

薄切A5和牛常滿—-二人前 ($699)
今次我地點左呢個二人套餐,跟餐會上一墊配菜前菜。

蟹將軍薯仔沙律

A5宮崎和牛薄切前腿肉配特製月燒汁

荔枝牛肩胛串串(6串)
牛味濃濃,配上荔枝既甜味,正!

原條厚切牛舌

蒜蓉牛油烤帆立貝
燒完海鮮味牛油味加埋啲飯,又香又唔肥膩

蜜糖燒雞翼
合符想像既好食,燒完仲好有肉汁

雪糕
用黎做燒肉收尾一流

士多啤梨乳酸流打
兩款飲品都不含酒精,味道唔會太甜太假,好飲!

2025-01-14 19 views
薄切A5和牛 常滿2人前蟹將軍薯仔沙律新鮮的蟹肉同薯仔拌上沙拉醬係一道非常開胃既前菜,令人好想食多啲,但黎緊仲有好多好味主菜,所以要忍口忍口薄切A5 宮崎和牛肉眼配特製月見燒汁A5和牛既脂肪比例好平均,每邊只需燒十幾秒就食得,入口即溶,配上餐廳特製既燒汁同蛋,好夾!荔枝牛肩胛串串牛肩胛肉質嫩滑,同荔枝的香甜,依個組合好清新。係燒烤時散發出的香味令人流曬口水原條厚切牛舌起初擔心牛舌會好韌,點知燒完食第一口就停唔到口,好爽口!個人覺得係最好食既一道菜蒜蓉牛油烤帆立貝帆立貝大隻新鮮,不過依道菜無特別岀色蜜糖燒雞翼喜歡食燒雞翼既朋友一定會喜歡依道菜菠蘿百香果梳打菠蘿百香果梳打是一款清新解渴的飲品。酸甜的菠蘿和百香果完美融合。熊仔檸檬梳打熊仔檸檬梳打則是一款可愛的飲品。檸檬的酸味清新宜人,搭配梳打水的氣泡感,令人耳目一新。熊仔形狀的冰塊更是為這款飲品增添了不少趣味。總結來說,依間餐廳值得推薦,前菜任吃,份量都算大份,唯獨店員態度有待改善!
薄切A5和牛 常滿2人前

蟹將軍薯仔沙律

薄切A5 宮崎和牛肉眼配特製月見燒汁

荔枝牛肩胛串串

原條厚切牛舌

蒜蓉牛油烤帆立貝
帆立貝大隻新鮮,不過依道菜無特別岀色

喜歡食燒雞翼既朋友一定會喜歡依道菜

菠蘿百香果梳打

熊仔檸檬梳打

$400 (Dinner)
2025-01-08 95 views
海鮮A5和牛專貴(二人前)🍏青紅蘋果絲蟹子沙律蘋果絲的脆嫩、酸酸甜甜的味道與蟹子的鮮甜完美結合,開胃又提神,清新可口。烤肉-牛:🐮A5宮崎和牛稀有牛眼蓋肉質極其嫩滑,油花分佈均勻,口感豐富,搭配特製月見燒汁,讓肉的鮮味和牛味更加突出,令人一口接一口。🐄薄A5宮崎和牛肉眼薄切的肉眼更是瞬間在口中融化,讓人感受到最高級的享受,肉質的細膩和香十分好吃。烤肉-海鮮:🌊爽脆白鱔片配自家配方鰻魚汁白鱔是即時劏的,十分新鮮,而且是厚切的,雖然要較多時間去燒,但是很值得的。配餐廳自家配方鰻魚汁,很好吃。🦐日式蒜蓉大虎蝦大虎蝦的肉質彈牙,另外有配搭一小碗的蒜和牛油,燒蝦的時候放在爐邊,牛油溶掉後搽上蝦上,鮮香味十足,非常適合配飯。🦀蟹甲羅燒配法包蟹膏香口鮮甜,還有魚籽,搭配香脆法包,十分開胃。🦪法國生蠔新鮮、清新爽口,加上鮮檸檬,令人想一食再食。🐣烤肉-鳥:蜜糖燒雞翼燒完後,外皮香脆,內裏嫩滑,蜜糖的甜味與雞肉的鮮香相得益彰。🥚飯/麵:三蛋燒汁紫菜飯在飯/麵的選擇中,選擇了三蛋燒汁紫菜飯,米飯吸收了濃郁的蛋汁,口感細膩,搭配的蛋香味十足。🍨甜品:雪糕(朱古力和曲奇)滑順的質地和濃郁的風味為整餐畫上完美的
海鮮A5和牛專貴(二人前)

🍏青紅蘋果絲蟹子沙律

烤肉-牛:
🐮A5宮崎和牛稀有牛眼蓋

🐄薄A5宮崎和牛肉眼

烤肉-海鮮:
🌊爽脆白鱔片配自家配方鰻魚汁

🦐日式蒜蓉大虎蝦

🦀蟹甲羅燒配法包
蟹膏香口鮮甜,還有魚籽,搭配香脆法包,十分開胃。

🦪法國生蠔
新鮮、清新爽口,加上鮮檸檬,令人想一食再食。

🐣烤肉-鳥:

🥚飯/麵:
三蛋燒汁紫菜飯

🍨甜品:雪糕(朱古力和曲奇)
滑順的質地和濃郁的風味為整餐畫上完美的句號,甜而不膩,令人心滿意足。
2024-12-31 166 views
日本風格裝修 好有特色不過座位偏窄 坐得唔係好舒服服務員安排混亂 兩個人坐單邊位一個人坐張四人枱介紹返食物先 前菜沙律有蘋果絲 個底不停出水 口感麻麻不過韓式小菜任加任食 加分生蠔比較削 無乜肉無乜味燒肉方面鰻魚比較韌 就算點燒都好韌食落好似𡁻香口膠 唔會再叫雞翼就普通啲 以量取勝同埋個爐火路好難控制一時大一時細 好易燒燶服務員都話無計燒蝦就幾好食 夠牛油蒜香 遮到浸雪味燒肉就邊位多 多下欄多脂肪睇吓你好唔好食肥 不過燒落就好油香最後一片肉就麻麻 真係太簿放上爐已經黐底 就無咗一啖講真食唔出乜味道最後加埋兩個澱粉質就飽飽其實個蟹殼係幾好味多士就好濕 旱極都唔脆如果可以旱乾啲脆啲 會更加好整體嚟講 食物質素麻麻 普通不過擺盤 餐廳裝修搭救服務可以更加好如果個餐係呢個價位我就覺得性價比麻麻回頭率唔高
日本風格裝修 好有特色

我就覺得性價比麻麻
回頭率唔高

2024-12-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Lunch)
Celebration
Anniversary
食烤肉,還有肉捲成的玫瑰花🌹想浪漫一下,快點帶愛吃肉的女友過來嘗嘗鮮吧!🐮A5宮崎和牛,牛肉口感有被驚艷到,喜歡這種沒有調味過的肉😙純粹吃牛肉的口感和肉味已經好贊,新鮮之余,能吃到濃濃牛肉香。牛舌,牛舌細嫩多汁,慢燒的做法🤓更可以吃到爽滑的肉質。豬頸肉🐷可以慢慢烤到金黃色,外層微帶焦香,點上五香粉🥬包上生菜一起吃,肉汁豐富,口感滿足。士多啤梨乳酸,🍓酸甜的士多啤梨果香四溢,而且有棉花糖整嘅雲朵☁️勁靚。

牛舌,牛舌細嫩多汁,慢燒的做法🤓更可以吃到爽滑的肉質。